NOVA ODIJELA

Superpolicajci na motociklima:Za njihovo opremanje MUP jeplatio čak 11,5 milijuna kuna

Ukupno 508 kompleta opreme za MUP je nabavila tvrtka BiM iz Zagreba

Motociklisti hrvatske prometne policije od ove godine imaju najsuvremenija motoristička odijela i čizme, čime su se svrstali u sam svjetski vrh po pitanju sigurnosti i udobnosti službene opreme. Ova je nacionalna čast porezne obveznike stajala 11,5 milijuna kuna.

Goretex membrane

MUP je na službenim web stranicama službeno predstavio novi “outfit” svojih motorista. Odijela su model Arma S elitne finske marke Rukka.

Potpuno je vodonepropusno, a istodobno prozračno i podstavljeno protektorima za slučaj pada. Napravljeno je od materijala budućnosti, višeslojnog laminata, goretex membrane, sadrži Armacor zaštitu i novi Lockout sistem patent zatvarača. Prema ocjeni stranih stručnih motočasopisa, Rukka Arma S jedno je od pet najboljih motociklističkih odijela i pripada skupini “hi end tekstilne motoodjeće”.

Cijena u slobodnoj prodaji u Austriji i Njemačkoj je točno 2300 eura. Nove policijske motorističke čizme marke su Daytona, djelomice ručno proizvedene u Njemačkoj. Model Traveller, koji su u MUP-u odabrali, mnogi smatraju najboljom proizvedenom touring čizmom u povijesti.

Elektronički oglasnik

Par čizama MUP je platio 1650 kuna bez PDV-a. Kacige su Nolan N103 i imaju mogućnost ugradnje zvučnika, mikrofona i bluetooth veze s mobitelom i radiostanicom.

Ukupno 508 kompleta opreme MUP-u je nabavila tvrtka BiM iz Zagreba, koja se jedina javila na natječaj MUP-a objavljen 25. ožujka prošle godine u elektroničkom oglasniku javne nabave pod brojem N-02-V-111852-230311.

Dijelovi opreme

KACIGA Vrhunski modeli motociklističkih kaciga marke Nolan, model N103. Te kacige imaju mogućnost ugradnje zvučnika, mikrofona i bluetooth veze, što će prometnim policajcima olakšati komunikaciju s dispečerskom centralom.

ODIJELO Proizvođač je elitna finska marka Rukka, a model je Arma S. Potpuno je vodonepropusno i podstavljeno protektorima za slučaj pada. Cijena u inozemstvu je 2300 eura.

ČIZME Nove policijske motociklističke čizme marke Daytona djelomice su ručno naprav-ljene i proizvedene u Njemačkoj. MUP je odabrao model Traveller. Cijena 1650 kuna + PDV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:00