HRVATIN NA SASLUŠANJU U SABORU

'SUDAC TURUDIĆ MORA ZNATI S KIM MOŽE NA KAVU' Šef vrhovnog suda kolegi prigovorio zbog HDZ-ovog Vase Brkića

Zagreb, 080410.Spica ne zove na kavu samo estradne zvijezde nego i one iz politickog zivota. Danas su nesto prije 11 kavu u Charliju popili Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i glavni drzavni odvjetnik Mladen Bajic. Nisu sjeli na terasu nego su se zadrzali samo desetak minuta u unutrasnjosti kafica. Na slici: Branko Hrvatin i Mladen Bajic na krizanju Bogoviceve i Gajeve.Foto: Miso Lisanin / CROPIX
 Mišo Lišanin / CROPIX

Branko Hrvatin jučer je dobio jednoglasnu podršku saborskog Odbora za pravosuđe u svom pohodu na treći mandat Predsjednika Vrhovnog suda.

Odbor je Hrvatina pitao i za mišljenje o nekim nepriličnim situacijama u kojima su se našli neki suci, poput ispijanja kave šefa Županijskog suda Ivana Turudića s tajnikom HDZ-a Vasom Brkićem dok je HDZ optužen na Turudićevu sudu.

- To bi trebalo izbjeći, HDZ je stranka u postupku, a sve što može dovesti u sumnju treba izbjegavati - odgovorio je Hrvatin.

Usprotivio se Vladimir Šeks jer suci ne žive pod staklenim zvonom te se nalaze i s državnim odvjetnicima. Pitao je smatra li da iz tih slučajeva treba izvlačiti zaključke koji bi ugrožavali vjerodostojnost tih osoba.

- Takve sastanke treba izbjegavati. Ne treba buditi sumnju. Da su htjeli nešto sakriti, napravili bi na drugačiji način, ali zašto ostavljati takav dojam u javnosti - rekao je Hrvatin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:20