JEFTINIJI TAKSI

Splitski taksisti štrajkaju: Niže cijene su ok, ali 40% više taksija nije! Pogotovo ne kružni!

Taksisti nemaju prigovora oko snižavanju cijena za 23 posto, ali ne žele 40 posto više taksija na ulicama
 Jakov Prkić/CROPIX

Vladimir Minovski, vlasnik riječkog “Cammeo-taxija”, koji je već ušao na tržište Zagreba i Osijeka, kreće u osvajanje Splita. Zbog su toga danas splitski taksisti svojim vozilima okružili Banovinu gdje u mirnom prosvjedu čekaju odluku Gradskog vijeća o raspisivanju novih koncesija za taksiusluge.

- Nije to štrajk, nije to blokada, mi nećemo smetati nikome, radit ćemo svoj posao kao uvijek, a oni kolege koji budu izvan radnog pogona doći će pred gradsku upravu - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Lovre Čatipović, predsjednik Udruge Radiotaxi, nazivajući taj prosvjed - konstruktivnim.

Taksistima, kaže, smetaju dva prijedloga gradske uprave: da se ubuduće maksimalan broj sjedala u vozilima poveća na devet, što po njima znači da se na mala vrata ponovno uvode kružni taksiji, protiv kojih su se godinama borili, te najavljeno 40-postotno povećanje broja vozila na području Splita. Što se tiče odluke o snižavanju cijena za 23 posto, taksisti nemaju prigovora.

Mirza Ibrahimović, vlasnik “Rico-taxija”, koji nije član Udruge Radiotaxi, dapače s njima vodi već godinama “tihi rat”, slaže se s kolegama.

- Mukotrpno se godinama borimo za taj “papir”, koncesiju. Na listi čekanja u ovom trenutku je 20-ak imena, nije u redu da netko sa strane dođe s kuferom novca i uzme nam te licence ispred nosa - kazuje nam Ibrahimović, koji se pri dodjeli licenci bori za svojevrsnu listu prioriteta. Drži kako bi se s cijenama moglo ići i niže.

Vladimir Minovski, vlasnik riječkog “Cammeo-taxija”, koji je već ušao na tržište Zagreba i Osijeka, želi posao proširiti i u Split. Poznat po svojim niskim cijenama, postao je omražen među kolegama, a nije ni oko ovog suglasan s njima. Ne sviđa mu se što je Grad Split već unaprijed odlučio kako će jednom licenciranom prijevozniku dati pravo na samo deset vozila. Njegov “Cammeo” je planirao u Split stići s ukupno dvadesetak taksija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:05