OTMICA U ZAGREBU

ŠOKIRANA BAKA ‘Moju unuku Ines su oteli na Ilici jer je njezin dečko dugovao novce. Ona je divna djevojka...'

Ona je divna djevojka i uvijek je izbjegavala loše društvo, nisam znala da ima dečka
 Nina Đurđević/CROPIX

Molim? Moja unuka Ines je bila oteta? U ponedjeljak, i to ispred moje kuće? Ljudi moji, pa ja ništa o tome ne znam! Meni je ovo šok! Ona je divno biće. Izbjegava loša društva. Često mi dolazi u posjet. Stara sam i ne sjećam se točno tog dana - totalno zaprepaštena rekla nam je 80-godišnja baka 26-godišnje Ines R. koju su poznanici oteli u njezinoj ulici radi naplate dugovanja od četrdesetak tisuća kuna.

Muškarci tu ne dolaze

- Da, oteta je zbog navodnog novčanog duga koji je prema otmičarima imao Inesin dečko N. H. - velimo joj. No, baka otete djevojke kaže da ne zna ni da Ines ima dečka jer “muški rod nakon smrti djeda nema što raditi u kući, osim tek poneke prijateljice”.

Bio je ponedjeljak nešto poslije 11 sati. U crnom Mercedesu Filip B. (26), Mislav B. (24) i još jedna osoba dovezli su se u jednu od uličica na Kustošiji, preko puta bivše Name na zagrebačkoj Ilici. Znali su da je u bakinoj kući Ines - djevojka dužnika koji je mjesecima ignorirao dug.

Imamo je! Vrati novac!

- Ines, spusti se dolje. U autu smo - poručili su Filip i Mislav 26-godišnjakinji crvenkaste kose i sitnije građe. Izašla je iz bakine kuće i odšetala 20 metara dalje do njihova Mercedesa. Krenule su teške riječi, prijetnje i uvjetovanja. Djevojka je postajala sve bljeđa. Prepirka je bila toliko glasna da su je i susjedi mogli čuti. Nije više znala što da radi pa je krenula brzim hodom prema Ilici. Ondje ju je sustigao jedan od njih dvojice, Mislav - odjeven u plavu majicu, traperice i ćelav. Držao ju je čvrsto za ruku i nije joj dao da ode. Drugi, koji je bio nešto niži, odjeven u crno i crne kose, vikao je, pak, preko telefona njezinu dečku i svom dužniku: “A zakaj onda posuđuješ pare ako ih ne možeš vraćat?! Vidjet ćeš što će se dogoditi tvojoj Ines! Imamo je! Izvoli vratiti novac! Čuješ li što ti kažem?!”

Uvukli su je u auto, pričaju svjedoci, a iako im se pokušala izmigoljiti iz ruku, nije uspjela. U automobilu su joj prijetili baš kao i njezinu dečku koji je doslovce zanijemio čuvši da mu je djevojka oteta. Odvezli su je do Bolničke ceste, u blizini Psihijatrijske bolnice Vrapče. Izbacili su je iz automobila u neposrednoj blizini kafića Royal. A Ines tada nije ni slutila da je jedna od susjeda iz ulice njezine bake, čuvši svađu, već alarmirala policiju o mogućoj otmici!

Nasilnici u pritvoru

Pravovaljanom dojavom, policija je vrlo brzo nakon bijega i slanja poruke da se ne libe nauditi nevinim ljudima iz osvete uhitila dvojicu starih policijskih znanaca - Filipa i Mislava. Obojica su već kazneno prijavljivana zbog imovinskih delikata i prijetnji, ali drugim osobama. S obzirom na to da su recidivisti, nakon preprate sucu istrage Županijskog suda uz kaznenu prijavu za otmicu, obojici im je određen pritvor.

Bio je i treći otmičar?

- Dečki su bili mladi i vrlo agresivni. A ona nije znala što da radi. Mislim da je s njima u autu bio i treći mladić, a ne znam koja je pak njegova uloga bila. Nismo vidjeli. Ines poznajemo površno. Administratorica je po struci i nema posao. Živi s bakom. Često je zna dovesti ili njezina mama ili neki mladić koji, nikako, ne izgleda kao kriminalac. A sad jel’ ikome dužan, tko će to znati - kažu susjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:35