LAKA META

SDP: Bianca je najbolji primjer korumpiranosti HDZ-a

SDP-ovac Željko Jovanović obrušio se na ministricu bez lisnice koja je s obitelji provela vikend u državnom hotelu po višestruko sniženoj cijeni
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Ponašanje ministrice bez portfelja Biance Matkovć potvrđuje da je korupcija duboko ukorijenjena u ponašanju svih HDZ-ovih dužnosnika, te da su prijevremeni izbori jedini način za izlazak Hrvatske iz krize - poručio je danas Željko Jovanović, saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Nacionalog vijeća za suzbijanje korupcije.

Jovanovićeva reakcija potaknuta je napisima kako je Bianca Matković sa članovima svoje obitelji lani u rujnu privatno boravila u luksuznom opatijskom hotelu Ambasador po povlaštenoj cijeni od 200 kuna. Noćenje u tom hotelu, koji je većinskom vlasništvu države, inače stoji 240 eura.

- Matković se umorila od premještanja tepiha iz jedne u drugu sobu pa je odlučila odmoriti se u opatijskom Ambasadoru. Da ne bi bila usamljena povela je sa sobom i šesteročlanu obitelj. Kako i sam naziv njene funkcije kaže, ministrica nema lisnicu, pa su u hotelskoj upravi odlučili da njen vikend uljepšaju maksimalnom uslugom uz minimalnu cijenu od samo 200 kuna - rekao je Jovanović kojeg zanima i mogu li se radnici 3. maja, koji zbog nesposobnosti Vlade još nisu dobili plaću, odmoriti od stresa Ambasadoru po povlaštenoj cijeni?

- Ako to može ministrica bez lisnice, smatram da jednako pravo imaju i radnici bez plaće! Budući ministrica bez lisnice, kao članica Nadzornog odbora Croatia Airlines ima i besplatne avionske karte, njen najnoviji potez još jedan je dokaz da je vrijeme da odleti - poručio je SDP-ova zastupnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35