ŠTO JE RADIO UOČI PRESUDE

SANADER SE OPROSTIO OD NAJBLIŽIH U zadnje vrijeme volio zapjevati: Noću se iz Kozarčeve orilo 'Con te partiro'!

Zagreb, 050912.Zupanijski sud.Nastavak sudjenja HDZ-u, Ivi Sanaderu i ostalim optuzenim u slucaju Fimi Media, zbog izvlacenja vise od 70 milijuna kuna iz drzavnih institucija i tvrtki, te punjenja HDZ-ovog crnog fonda.Na fotografiji: optuzeni Ivo Sanader.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Ivo Sanader danas će se, doznajemo, pojaviti u sudnici na izricanju presude. Ide li potom u pritvor ili će ostati na slobodi, doznat će nakon što sudsko vijeće pod predsjedanjem Ivana Turudića u 10 sati izrekne prvu nepravomoćnu presudu.

Do bivšeg premijera Sanadera, a ni njegovih odvjetnika jučer nismo uspjeli doći.

- Na sastanku sam - rekao je odvjetnik Goran Suić.

Šalje konobara po burek

Ni u Sanaderovoj kući u podne nije bilo nikoga. Navodno se od jutra počeo nalaziti s odvjetnicima. Viđen je oko deset sati u zagrebačkom kafiću na Cvjetnom trgu, odjeven u traperice i kožnu jaknu, prvo se našao s odvjetnikom Suićem, a nešto poslije pridružila im se odvjetnica Jadranka Sloković. Često su tijekom suđenja znali otići na kavu u Gradsku kavanu, ali jučer ga tamo nisu vidjeli.

- Dođe kad je ročište. Onda su često tu. Pije kavu. Jednom sam mu otišao i po burek, ali moram reći da je dobar gost, uvijek ostavi napojnicu - kaže nam jedan od konobara. Susjedi u Kozarčevoj kažu da rijetko viđaju članove obitelji Sanader.

- Ne druže se ni s kim iz kvarta - kaže mi jedna njihova susjeda. Od druge doznajemo da bivši premijer u zadnje vrijeme voli zapjevati, toliko glasno da ga se čuje i na ulici.

- Neku večer penjem se uzbrdo po Kozarčevoj. Idem doma. Zastala sam pred Sanaderovom kućom jer se s prozora čula glasna glazba i njegovo pjevanje. Stvarno glasno je pjevao ‘Con te partiro’. I to je trajalo i trajalo. Nisam mogla vjerovati, ali zaista - kaže ona.

Opraštanje od najmilijih

Poznato je da je Sanader ljubitelj klasične glazbe i da u društvu voli zapjevati pa je i u pritvoru tražio da mu dopuste unos glazbenih CD-a, no tada mu to nisu odobrili. Sada se nada da mu neće ni trebati. Vjeruje, doznajemo, da će ga proglasiti nevinim. Iako pjeva pjesmu kojom su se proslavili britanska sopranistica Sarah Brightman i slijepi talijanski tenor Andrea Bocelli, a kojom se, zapravo, kako kaže drugi dio naslova “Time to Say Goodbye”, oprašta od najmilijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:59