POVRATAK U FOTELJU

RANKO OSTOJIĆ SE VRATIO NA POSAO 'Ne sjećam se ničega, nisam vidio tunel sa svjetlom'

Posebno je zahvalio zamjeniku predsjednika HDZ-a Dragi Prgometu koji mu je, kaže, spasio život
Zagreb, 010914.Ministarstvo unutarnjih poslova.Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic je odrzao konferenciju za medije prvog dana povratka na posao nakon sto je prezivio sepsu.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potpuno se oporavio nakon bolesti zbog koje je bio hospitaliziran sredinom srpnja te se u ponedjeljak vratio na posao.

- Ne znam što se događalo sa mnom dok sam bio bolestan, svi organi otkazali, potpuno potapljanje, ali ne sjećam se ničega, nema tunela sa svjetlom... Prije par tjedana nisam mogao hodati, nisam znao niz stepenice, a jučer sam prehodao devet kilometara. Vratili su me na zelenje, tu hranu ne simpatiziram, ali eto...", ispričao je ministar na današnjoj konferenciji za novinare, piše RTL .

- Policija jako dobro funkcionira, svi pozitivni trendovi vezani uz sigurnosnu situaciju se nastavljaju. I turistička sezona, veliki derbiji, puno događaja je prošlo bez problema. Sustav funkcionira i bez jednog čovjeka - osvrnuo se Ostojić na aktualnosti koje je zbog bolesti propustio.

Posebno je zahvalio zamjeniku predsjednika HDZ-a Dragi Prgometu koji mu je, kaže, spasio život. Našalio se da se nada da mu to neće štetiti političkoj karijeri.

Komentirao je i vijest da je Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) danas po prvi put objavila dokument u kojem donosi pregled područja sigurnosno-obavještajnog djelovanja i svojih aktivnosti te iznosi viziju i planove svog daljnjeg razvoja.

- Nema više fame. Nema razloga da SOA ne iznese podatke koje može iznijeti u javnost - rekao je Ostojić.

- Osjećam se odlično. Vraćamo se nazad u normalu - prenijeli su danas na Vladinom Twitteru Ostojićevu izjavu.

Ostojić je hospitaliziran 18. srpnja zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces. U KBC-u Zagreb podvrgnut je operaciji i internistički zbrinut. Nakon što je preživio teški septički šok, Ostojić se počeo postupno oporavljati, a krajem srpnja učinio je prve korake, nakon što je skinut s respiratora i dijalize.

Na kućnu njegu pušten je 7. kolovoza, a sada se potpuno oporavio te se sutra vraća na posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40