GRANICA SA SRBIJOM I BIH

PRIPREMA ZA ULAZAK U SCHENGEN Policija će postaviti prepreke na 52 makadamska i šumska puta

Time će se onemogućiti prelazak granice na svim onim prometnicama na kojima nema graničnih prijelaza
Struge, Capljina, BIH, 151113.U mjestu Struge u BIH dogodila se teska prometna nesreca u kojoj su petorica mladica, drzavljana RH, osobnim automobilom upala su u rijeku Trebizet.Cetvorica mladica zadobila su teze tjelesne ozljede, dok za petim 20-godisnjim mladicem jos uvijek traga policija i ronioci.Na fotografiji: vatrogasci i ronioci tragaju za nestalim mladicem.Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerković / CROPIX

Lokalne i makadamske ceste na kojima nema pravih graničnih kontrola, zatim, šumski, poljski i zemljani putovi između Hrvatske na jednoj, te Srbije i BiH na drugoj strani, zaprečavat će se kako se preko njih ne bi mogla prelaziti granica. Dio je to priprema Hrvatske za ulazak u Schengen, kojima će se onemogućiti prelazak granice na svim onim prometnicama na kojima nema graničnih prijelaza.

Odluku o tome donijela je danas Vlada, a provest će je MUP. Sukladno Vladinoj odluci, prepreke će se postaviti na ukupno 52 lokacije na raznim cestama i putovima na granici Hrvatske sa Srbijom i BiH. Mahom je riječ o makadamskim cestama, iako tu ima i poljskih, zemljanih i šumskih putova, pa čak i lokalnih cesta. Najviše, čak 26, ih je na području Splitsko-dalmatinske županije, ali ima ih i na području Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije, odnosno duž njihovih graničnih crta s BiH i Srbijom. Time će se cjelokupan promet s okolnim zemljama, koje još nisu članice EU, odvijati isključivo preko pravih graničnih prijelaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:54