U BOJ, U BOJ!

Priprema za konačni obračun: Sanader angažira odvjetnika Čedu Prodanovića?

Bivši premijer namjerava u Saboru osnovati svoj klub zastupnika. 'Ivo Sanader nije svjestan situacije u kojoj se nalazi. Ne shvaća da je ostao potpuno osamljen', kažu u HDZ-u

ZAGREB - U HDZ-u se nisu suzdržavali od komentara Sanaderova istupa u Saboru u kojem je optužio Kosor da je nesposobna voditi Vladu.

- Ivo Sanader, sudeći po svemu, nije svjestan situacije u kojoj se nalazi. Mediji najavljuju njegovo hapšenje, a on se ponaša kao da se to događa nekom drugom. Ne shvaća da je ostao potpuno osamljen. Nitko, pa ni oni koji traže ostavku premijerke nisu stali na njegovu stranu i podržali njegov zahtjev za smjenom Jadranke Kosor - kažu u HDZ-u. Dodaju da je Sanader tijekom tog govora u Saboru bio vidno nervozan te da je bilo jasno da ne drži sve konce u svojim rukama.

Nema više podrške

- Sanader je sve čitao s papira, što nikada prije nije radio. Dok je bio premijer, i velike je govore držao sa samo nekoliko natuknica pred sobom. Znamo da mu je taj nastup osmislila Heidi Glueck, bivša Schüesselova PR-ovka, koja se inače brine za popravljanje imidža političara - komentiraju HDZ-ovci nastup bivšeg šefa.

- Sanader zasigurno ne bi povjerovao kada bi čuo što na sastancima HDZ-a ljudi govore o njemu. Svi naši ogranci po Hrvatskoj smatraju da je njegovo ponašanje neprihvatljivo, da je sam sebe diskvalificirao te da mu nema povratka u politiku. Sanader naprosto ne može shvatiti da ga više nitko ne podržava - tvrde naši izvori iz vrha HDZ-a.

- Ne namjeravamo reagirati na svaku njegovu izmišljotinu. Kao što nije uspio u namjeri da kao počasni predsjednik HDZ-a zaustavi još na početku istrage protiv Ivana Mravka i Damira Polančeca, tako nas neće uplašiti ni svojim prijetnjama i ucjenama - tvrde HDZ-ovci.

Želi se dokazati

Iz krugova bliskih Sanaderu doznajemo da i on ima svoj plan.

- Sanader će osnovati svoj klub zastupnika - kaže naš izvor - i dokazati da je još bitan čimbenik.

- Tko bi mu se pridružio? Iz HDZ-a zasigurno nitko. Njegovi prijatelji poput Marija Zubovića nisu tako hrabri kao što se možda čini i svi će oni ostati vjerni HDZ-u - uvjereni su u HDZ-u.

U javnosti su se prvo pojavile spekulacije da je Sanader angažirao odvjetnika Željka Olujića, međutim on nam tu tvrdnju danas nije htio komentirati. Kasnije smo došli do informacije da će Sanader ipak angažirati Čedu Prodanovića, koji danas pak nije odgovarao na naše telefonske pozive.

‘Opet je postao bahat jer ga uvjeravaju da je još moćan’

U HDZ-u poručuju da je pismo koje je slao stranim veleposlanicima dio njegove šire operacije traženja zaštite i potpore.

- Slao je signale i prema HDZ-u i prema istaknutim pojedincima, tražio kontakte, ali nitko mu se nije javio niti odgovorio. Bio je i u Bruxellesu, ali koliko nam je poznato nije se tamo sastao ni s jednim utjecajnijim političarom - kažu u stranci.

Ističu da je Sanader sada minorni saborski zastupnik i više ne može naštetiti HDZ-u. Štetu je već počinio, a zato je kažnjen i isključen iz stranke.

- Okružen je krivim ljudima koji ga uvjeravaju da je još uvijek moćan. Zbog toga je ponovno postao bahat i u petak onako nastupio u Saboru. No, bio je to samo još jedan njegov pogrešan korak. On je završena priča - uvjeren je vrh HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45