IZVANREDNA SJEDNICA

Predsjedništvo HSLS-a odlučuje o sudbini Hrvoja Vojkovića

 Saša Midžor Sučić/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor čeka telefonski poziv predsjednika HSLS-a Darinka Kosora koji će je izvijestiti da Hrvoje Vojković više neće biti na čelu Croatia osiguranja. Predsjedništvo HSLS-a na izvanrednoj sjednici koja počinje u 18 sati raspravljat će o Vojkovićevoj sudbini i, ako je suditi prema raspoloženju u vrhu stranke, donijet će odluku o njegovoj smjeni s mjesta predsjednika uprave državne osiguravajuće kuće, ali i suspendirati ga s mjesta potpredsjednika stranke.

Šef HSLS-a će, naime, Predsjedništvu predložiti Vojkovićevo razrješenje, a jedan od članova Predsjedništva tvrdi da Kosor sigurno ne bi predlagao takav zaključak kad ne bi bio siguran da će u vodstvu stranke dobiti potporu za njega.

Špekulacije o Vojkovićevoj smjeni pojavile su se prije pet dana i tada ih je šef njegove stranke demantirao, a već idući dan otkrio kako je Vojkovićevu smjenu prije dvadesetak dana tražila premijerka, i to zato što joj je poslao prijeteću poruku: “Ako me budete dirali, reći ću sve što znam”.

Premijerka i Vojković demantirali su prijetnje, no predsjednik HSLS-a ostao je pri svojim tvrdnjama te je odmah sazvao sjednicu Predsjedništva HSLS-a kako bi odlučili o daljnim postupcima prema Vojkoviću.

Neki od 18 članova Predsjedništva danas nekoliko sati prije sjednice priznali su nam da očekuju Vojkovićevu smjenu, ali i kako ne vjeruju da će vrh stranke donijeti odluku o njegovu isključenju iz stranke. Prošli su tjedan, pak, neki koji su skloniji Vojkoviću upozoravali da bi njegova smjena mogla dovesti do ozbiljnog raskola u stranci.

- Iskreno govoreći, ne znam koji ću stav zastupati na sjednici Predsjedništva stranke jer uopće ne razumijem što se dogodilo. Želim najprije čuti objašnjenja predsjednika stranke i Vojkovićevu stranu, pa ću onda odlučiti kako ću se postaviti - rekao nam je jedan od članova Predsjedništva. Dodaje, međutim, kako mu je žao što se stranka, dok imamo 300 tisuća nezaposlenih, bavi jednom foteljom, i to preko medija. S njim se slaže još jedan član Predsjedništva.

- Vojković je u Croatia osiguranje došao političkom odlukom i ako stranka smatra da on više ne može biti na tom mjestu, onda smo trebali donijeti odluku o razrješenju bez ovakve medijske trakavice - dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:10