CROATIA OSIGURANJE

Šuker: Šef CO-a mora mi objasniti imenovanje neiskusnog direktora!

Na mjestu direktora za pravne poslove Croatia osiguranja iskusnog je pravnika zamijenio pravnik bez iskustva

ZAGREB - Dobio sam pismo Ivana Pavkovića i zatražit ću da se ispitaju okolnosti njegove smjene i imenovanje novog direktora Sektora za pravne i opće poslove. Uostalom, to mi je dužnost kao predsjednika Nadzornog odbora - rekao nam je Ivan Šuker, ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja.

Smijenjen zbog jedne greške

Nakon Fimi medije i poslovanja te tvrtke s Croatia osiguranjem, za Hrvoja Vojkovića otvara se još jedna neugodna afera.

Naime, imenovanje njegova prijatelja Jovana Brajovića na mjesto prvog pravnika Croatije, iako je formalnopravno “čisto”, traži dodatna objašnjenja članova Nadzornog odbora. Pavković, prema informacijama iz tvrtke Sanaderov i Barišićev kadar, smijenjen iako je imao 11 godina staža, položen pravosudni i javnobilježnički ispit, te status dragovoljca.

Na teret su mu stavili to što nije upozorio da se moraju izmijeniti svi pravilnici u provođenju projekta optimizacije tvrtke.

Strelovit napredak

Vrlo brzo nakon smjene na mjesto prvog pravnika Croatia osiguranja imenovan je Jovan Brajović, Vojkovićev prijatelj koji je prošle godine u 42. godini diplomirao na Pravnom fakultetu.

Odmah potom zaposlen je kao direktor Službe za korporativnu sigurnost, a već 1. kolovoza je imenovan za direktora Sektora za pravne i opće poslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09