POBRKALI ČINJENICE U HINI

POTPUNI KAOS U IZVJEŠTAJU Nikolić se s Milanovićem susreo u New Yorku, a ne u Rio de Janeiru!

 CROPIX

Gospodin Josipović i ja susreli smo se u Londonu i razgovarali sat vremena na prijemu kod kraljice. Vrlo srdačno. Sa Milanovićem sam razgovarao u New Yorku. Ali oni kada dođu kući oni postanu gospodari života i sudbine. No, mi moramo surađivati i surađivat ćemo”, kazao je u razgovoru za Radio televiziju Srbiju predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Državna agencija HINA izvjestila je danas o tom Nikolićevom intervjuu, ali je autor teksta potpuno pobrkao činjenice. Tako u tekstu stoji da je Nikolić dao intervju agenciji Beta, te da je Nikolić kazao kako se sa Milanovićem susreo u Rio de Janeiru.

To je odmah izazvalo reakciju iz Vlade iz koje je priopćeno da Milanović uopće nije posjetio taj brazilski grad. Iz Ureda predsjednika su demantirali Nikolićeve tvrdnje objasnivši kako se Josipović sreo s Nikolićem, ali da se ne može govoriti o političkim temama, a kamoli o sat vremena razgovora, jer su samo formalno razmijenili pozdrave.

Nikolić je u razgovoru za RTS ustvrdio kako Josipović odbacuje činjenicu da on priznaje Hrvatsku kao državu i da se ne miješa u njene unutarnje odnose te napomenuo kako će se sa Josipovićem susresti kada se hrvatski predsjednik odljuti.”Srbi i Hrvati u Hrvatskoj i Srbiji ne smiju biti žrtve odnosa mene i Josipovića”, napominje Nikolić.

Ipak, Nikolić je komentirajući položaj Srba u Hrvatskoj kazao kako on nema negativan stav prema Hrvatskoj ali ima negativan stav prema načinu na koji se Hrvatska ponaša prema Srbima u Hrvatskoj. To ponašanje je, prema Nikoliću, dovelo do toga da se Srbi u Hrvatskoj masovno izjašnjavaju kao Hrvati kako bi bolje živjeli. On je Hrvatskoj zaželio da sljedeće godine uđe u Europsku uniju, ali je ustvrdio kako Hrvatska prije toga mora riješiti svoje obveze ne specificirajući o kojim je obvezama riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:47