STARI MIKANOVCI

Posljednji dan: Ivan je izostao iz škole i pozdravio se s djevojkom

Policija je opovrgnula glasine da je netko slao prijeteće SMS-ove trojici mladića koji su se ubili
 Damir Glibušić/CROPIX

STARI MIKANOVCI - U Starim Mikanovcima na djelu nije sekta niti je itko trojicu mladića koji su se objesili u posljednjih devedeset dana prisilio na samoubojstvo, potvrdila je jučer policija. U istrazi nije utvrđeno da je netko djeci slao prijeteće SMS poruke s naredbama da se objese.

Događaje istražitelji smatraju tragičnima te dalje tragaju za dokazima o nekim drugim vezama između tri vješanja.

Danas će početi raditi i poseban stručni tim za krizne situacije. Psiholozi i psihijatri razgovarat će s učenicima Poljoprivredno-šumarske škole koju su pohađali Tomislav V. (17) i Ivan C. (17), prva dva mladića koja su se objesila, a tim će posjetiti i Stare Mikanovce u kojima si je život oduzeo i Ivanov susjed Berislav Č. (22).

Već pokušao samoubojstvo

Policija je zamolila mještane da ne šire dezinformacije, a upućen je i apel medijima kako se labilne tinejdžere ne bi poticalo na samoubojstva. Neslužbeno doznajemo da je Berislav Č. već jednom pokušao samoubojstvo te da je bio iz problematične obitelji. Imao je šestero braće i sestara, a majka mu se dvaput preudavala. Za Ivana C. školski kolege iz Vinkovaca kažu kako zadnji dan nije bio u školi i da su ga u selu vidjeli na stanici kako se pozdravlja s djevojkom.

Velečasni Bingula kaže kako je kod Ivana primijetio nešto češće izostanke iz škole od uobičajenog. Doznajemo da je radio nakon škole kako bi zaradio za vozački ispit.

Dignuo studentski kredit

Svih sto eura od prve plaće uložio je u kladionici, ali je novac izgubio. Zato je u kući u kojoj je najstarije od šestero djece, uzeo manji iznos novca bez znanja roditelja i uložio ga u novi listić. No njegovi kolege kažu kako to sigurno nije razlog samoubojstva jer svi mladići idu u kladionicu i nekad su u plusu, nekad u minusu.

Ravnatelj škole Marinko Đakula rekao je kako je odlučeno da se medijima ne iznose nikakvi komentari.

- Djeci se treba pomoći tiho i bez pompe i to što prije. Ponovit ću da su sva trojica bili korektni mladi ljudi, puni optimizma - kaže Đakula.

Tomislav V., čija je smrt pokrenula lavinu, bio je školski kolega Ivana C.. Kao perspektivni vratar lokalnog kluba potpisao je za Cibaliju i nastupao za kadete i juniore, a odradio je i pripreme s prvim timom u Sloveniji ovo ljeto. Kad je postao treći vratar prvog tima, Valentić je dignuo studentski kredit.

Otac ga je za vrijeme potrage čekao na stadionu, a Ivana C. obješenog u šumi pronašao je njegov prijatelj M. J. Susjedi kažu da je istrčao iz šume vrišteći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:28