ROŠADE U VLADI

Popijač ministar gospodarstva, Milinović drugi čovjek u Vladi

Zagreb, 161008.Redovita sjednica Vlade.Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i Darko Milinovic.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je da će novi ministar gospodarstva biti Đuro popijač dok će novi potpredsjednici Vlade biti dosadašnji ministri financija i zdravstva Ivan Šuker i Darko Milinović.

Kosor je potvrdila da osniva i svoj gospodarski savjet u kojem će biti Borislav Škegro, Sandra Švaljak i Željko Lovrinčević.

Osim toga, najavila je Kosor, vrlo brzo bit će izabrani i novi državni tajnici ministarstva gospodarstva budući da je nekoliko mjesta državnih tajnika u tom resoru ispražnjeno.

Kosor tvrdi da ima potporu koalicijskih partnera za spomenute promjene u Vladi. Prema njenim riječima potpredsjednik Milinović bit će zadužen za reformu sustava socijalne skrbi dok će potpredsjednik Šuker bit zadužen za gospodarstvo.

- Očekujem i potporu sindikata za nova kadrovska rješenja jer će novi ministar gospodarstva u Vladi zastupati interese države, a ne bilo koje interesne skupine, rekla je Kosor.

Prema njenim riječima, svi članovi Vlade usko će surađivati s njezinim gospodarskim savjetom.

- Članovi savjeta zaslužuju poštovanje s obzirom na njihovo iskustvo. Oni spadaju u različite ekonomske škole, ali mislim da je to dobro. Zajedno s ministrima i potpredsjednicima Vlade oni trebaju predlagati nove ideje, rješenja, izjavila je premijerka.

Dodaje kako će već slijedećeg tjedna sazvati sastanak svog novog savjeta, a prve teme o kojima bi trebali odlučivati bit će drugi krug privatizacije brodogradnje, stanje u tekstilnoj industriji, potpore tvrtkama koje su u problemima, ali i odluke vezane uz novi proračun.

Prvi test novih članova Vlade i gospodarskog savjeta bit će i, uz brodogradnju, rješavanje problema vezanih uz Inu i plinski biznis.

Prema riječima Kosor, Sabor bi nove članove vlade trebao potvrditi u četvrtak idućeg tjedna.

- Budući da Zakon o Vladi ne propisuje broj potpredsjednika, neće biti potrebno mijenjati zakon, pojasnila je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:12