TAKSI RAT

Osijek: 'Stari' taksisti snizili cijenu sa 25 na 12 kuna

 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Dolazak Taxi Cammea u Osijek i njihova promotivna cijena od 13 kuna za vožnju do pet kilometara, izazvala je reakciju „starih“ osječkih taksista, koji su početnu cijenu svoje usluge snizili za više od 50 posto, odnosno sa 25 na 12 kuna, također za vožnju do pet kilometara.

- I mi smo uveli promotivnu cijenu, koja će trajati dok bude trajala i njihova, a kada oni poskupe i mi ćemo. Nije to ekonomski opravdano, ali s obzirom da su oni agresivni u svom pristupu i čak bih mogao reći nekulturni, jer praktički vuku ljude za rukav na kolodvorima, morali smo nekako odgovoriti. Broj vožnji se povećao, ali nam ljudi kažu da se sigurno neće voziti kada cijena skoči na 20 kuna - rekao je jedan osječki taksist, koji tvrdi da bi ekonomski opravdana cijena i to bez ostvarivanja profita trebala biti 40 kuna za vožnju do 5 km.

Podsjetimo, Taxi Cammeo u Osijeku je s radom počeo prošloga petka i to sa 12 osobnih automobila i jednim mini busom, a za početak rada odredili su promotivnu cijenu od 13 kuna, koja će vrijediti do 1. lipnja, kada će poskupjeti na 20 kuna. Iz Taxi Cammea su poručili da ih ne zabrinjava odluka „starih“ taksista i kažu da je to bilo očekivano.

- Što se nas tiče oni mogu voziti i besplatno ako misle da nam mogu parirati. Mi smo potpuno drugačije organizirani, imamo 12 vozila, dispečerski centar i naša vozila ne stoje, nego su non-stop u pogonu tako da nismo nimalo zabrinuti zbog njihove reakcije - poručio je direktor Taxi Cammea u Osijeku Vladimir Minovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:16