GDJE JE LUKA RIMAC

Opsežna potraga u Vinkovcima i okolici: Nestalom 17-godišnjaku ni traga već 60 sati

U potragu su ujutro uz policajce potpomognute snagama Interventne jedinice krenuli i pripadnici GSS-a. Za mladićem tragaju i zabrinuta obitelj te mnogi prijatelji koji do informacija nastoje doći i preko Facea
 PU Vukovarsko Srijemska / CROPIX

VINKOVCI, SLAKOVCI - U Vinkovcima i okolici nastavlja se potraga za nestalim 17-godišnjim Lukom Rimcem koji je iz roditeljske kuće u selu Slakovci otišao u subotu oko 21,30 sati. Policija međutim, ni 60-tak sati kasnije o nestalom Luki nema nikakvog traga.

U potragu su u utorak ujutro, na potezu od Vinkovaca prema 15-tak kilometara udaljenim Vinkovcima, uz policajce potpomognute snagama Interventne jedinice policije krenuli i pripadnici Gorske službe spašavanja. Njih 50-tak „češlja“ teren uz prometnice i željezničku prugu, a jedno plovilo nadgleda rijeku Bosut.

Dan ranije u Bosut su u blizini središta Vinkovaca zaronili ronioci, pod mutnom su vodom proveli dva sata, pretražena je i obala u tom dijelu grada, bez rezultata.

Povod toj akciji bio je podatak da je Luka Rimac posljednji puta viđen u nedjelju oko 2 sata u noći ispred disco kluba Vanilla u blizini riječne obale. Luka je u discu bio s prijateljima, no požalio se na mučninu i izašao van, a kad ga nisu našli ispred Vanille prijatelji su pretpostavili da je otišao kući.

No, Luka nije stigao kući i njegov je otac Zlatko Rimac u nedjelju oko 22 sata prijavio policiji sinov nestanak. Signal Lukinog mobitela lociran je u subotu oko 23 sata, od tada je ugašen.

Za maloljetnim Lukom, učenikom vinkovačke Tehničke škole Ruđera Boškovića, traga i zabrinuta obitelj te mnogi njegovi prijatelji koji do saznanja o Lukinom kretanju nastoje doći i preko Facebooka, gdje ostavljaju i poruke ohrabrenja njegovoj obitelji.

Lukini prijatelji iz škole po oglasnim stupovima u Vinkovcima lijepe plakate s Lukinom slikom i molbom za pomoć građana.

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj poduzimaju sve da pronađu 17-godišnjeg Slakovčanina, no potraga 3. dan tapka u mjestu, a nitko u ovom trenutku ne iznosi nikakve pretpostavke. Prema onome što se moglo doznati, Luka Rimac nije imao nikakvih problema u obitelji ni u školi.

Od kuće je u subotnji izlazak otišao u sivoj majici s kapuljačom, trapericama i tzv. starkama, visok je 185 centimetara i ima kratku smeđu kosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:46