SVE ISPOČETKA

MLADIĆ OSTAO BEZ NOGE Ukinuta presuda kirurgu koji je operirao Miroslava Maškarina

Rijeka, 090909.Na Opcinskom sudu u Rijeci danas je nastavljeno sudjenje u gradjanskoj parnici Maskarin protiv Klinickog bolnickog centra (KBC) Rijeka za odstetu od 13 milijuna kuna. Miroslavu Maskarinu je 10. srpnja 2006. godine prilikom rutinske operacije slijepog crijeva u rijeckom KBC-u ozlijedjena trbusna aorta te posljedicno amputirana noga. Na slici: odvjetnik Miljenko Baric i Miroslav Maskarin ispred zgrade suda.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

RIJEKA - Vijeće Županijskog suda u Rijeci ukinulo je presudu Općinskog suda kojom je umirovljeni riječki liječnik Branko Popović u rujnu prošle godine osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije zbog nesavjesnog liječenja, piše Novi list.

Popovića se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, da je iz nehaja kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost primjenio nepodoban način liječenja i uslijed čega je prouzročio teške tjelesne ozljede oštećeniku Miroslavu Maškarinu, tada 21-godišnjem mladiću s Raba koji je s rutinske operacije slijepog crijeva u KBC-u završio s amputacijom lijeve potkoljenice.

Glasnogovornica Općinskog suda sutkinja Sandra Juranović potvrdila je da se cjelokupni sudski spis vratio na Općinski sud gdje će se Popoviću ponovo suditi, navodi piše Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07