ČESTITALI DAN ŽENA

MILANOVIĆ 'Položaj žena nije dovoljno dobar' KOLINDA 'Možemo postići sve ako nemamo zapreka'

 Pongračić/CROPIX

Premijer Zoran Milanović stigao je u Jakovlje kod Zaprešića, gdje je već tri mandata na vlasti žena - načelnica Snježana Bužinec, koja je i potpredsjednica Kluba stranke europskih socijalista u Odboru regija EU, piše HRT .

Saborska zastupnica i predsjednica Foruma žena SDP-a Gordana Sobol istaknula je da žene žele jednake šanse u društvu u kojem živimo.

Premijer Milanović čestitao je Dan žena, ističući da je to praznik koji poziva na ravnopravnost. Položaj žena u Hrvatskoj je bolji nego u nekim drugim zemljama, ali i dalje nedovoljno dobar, rekao je.

Milanović se susreo s članicama Foruma žena SDP-a u povodu Međunarodnog dana žena. S nositeljicama političkih, zakonodavnih i izvršnih funkcija na lokalnim i nacionalnim razinama razgovarao je o rodnoj ravnopravnosti te ulozi i položaju žena u društveno-političkom životu.

Dan žena čestitala je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je na svojoj službenoj Facebook stranici napisala: 'Možemo postići sve što želimo ako smo potaknuti pozitivnim okruženjem i slobodni od zapreka. Svim ženama želim sretan 8. ožujak, Međunarodni dan žena.'









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:30