NEPOŽELJAN GOST

Merčep pozvan kod Josipovića pa mu na porti zabranili ulazak

 Dražen Kokorić/Cropix

ZAGREB - Na prvom susretu s najvećim braniteljskim udrugama predsjednik Ivo Josipović nije želio Tomislava Merčepa, predsjednika udruge dragovljaca Domovinskog rata. Premda je i Merčepova udruga, kao jedna od najvećih, također dobila poziv za taj sastanak, Merčep je na Pantovčaku uspio doći samo do porte jer mu je, po naputku iz Ureda , ulaz zabranjen. Josipović je očigleno u zadnji čas shvatio da ne bilo dobro da bude u društvu Merčepa kojeg se povezuje s ratim zločinima iako nikada nije osuđen.

U Uredu predsjednika tek su potvrdili da Merčepa, na prijemu predsjednika Josipovića za braniteljske udruge, nije bilo.

Pojavile su se čak i špekuacije kako je Merčep bio u Uredu, ali ne u velikoj dvorani gdje i ostali već u posebnoj sobi iz koje pušten tek kada je sastanak završio. Neslužbeni izvori iz Ureda međutim tvrde da to nije točno.

Na Pantovčaku navodno nisu očekivali da će se Merčep zaista pojaviti te su u zadnji čas shvatili da mu moraju zabraniti ulaz kako se i Josipoviću ne bi dogodilo isto što i Bandiću. Merčepova je udruga, podsjetimo, bila jedna od onih koja je dala podršku Bandiću, pa je upravo Merčep sjedio uz Bandića na predstavljanju te podrške što je zagrebačkom gradonačelniku itekako naštetilo u njegovoj kampanji.

Ovo inače nije prvi put da je Merčep zbog svoje reputacije nepoželjan. Podsjetimo kako ga niti Deutche telekom nije želio u Nadzornom odboru HT-a iako su upravo braniteljske udruge odredile da on bude predstavnik branitelja koji imaju 7 posto dionica tog telekomunikacijskog poduzeća.

Merčep ministrici Kosor nije smetao



Za razliku od Josipovića, premijerki Jadranki Kosor Merčep nikada nije smetao, pa je tako njegova udruga jedna od onih koja je za vrijeme njezina ministarskog mandata dobivala najviše novca iz proračuna. Osim toga, Kosor je s Merčepom četiri godine zajedno sjedila u Upravnom odboru braniteljskog fonda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:54