TRPJELI SU I TRPJELI, ALI SADA IM JE PREKIPJELO

Kukuriku koalicija: Dosta je! Više nećemo sudjelovati aktivno u radu Sabora! Komunikacija je kao u zadnjoj birtiji...

U situaciji u kojoj je komunikacija u Saboru dovedena na razinu bacanja flaša i papira kao u zadnjoj birtiji smatramo da više ne možemo sudjelovati u radu Sabora. Dolazit ćemo u Sabor, ali u njegovu radu nećemo sudjelovati, objasnila je Pusić
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Zastupnici Kukuriku koalicije više neće sudjelovati aktivno u radu Sabora. Čelnici HNS-a, SDP-a i HSU-a Vesna Pusić, Slavko Linić i Silvano Hrelja objavili su danas kako ne žele više sudjelovati u ovakvom licu hrvatskog Sabora.

- U situaciji u kojoj je komunikacija u Saboru dovedena na razinu bacanja flaša i papira kao u zadnjoj birtiji smatramo da više ne možemo sudjelovati u radu Sabora. Ne dozvoljavamo da nas uvuku na tu razinu rušenja ugleda Sabora. Dolazit ćemo u Sabor, ali u njegovu radu nećemo sudjelovati - objasnila je Pusić.

SDP-ovac Linić kaže kako Sabor u posljednje vrijeme pokazuje da ga uopće ne znanimaju problemi građana i gospodarstva nego samo stranke i predizborna kampanja. Stoga nema svrhe biti ukras Saboru koji ne vodi brigu o stanju u Hrvatskoj. Ne vidimo potrebu raditi u takvom okruženju. Radije ćemo pripremati dokumente kako bi to sve bilo drugačije u idućem mandatu, dodao je Linić.

Na jednu sjednicu oporbena četvorka ipak će doći. Sigurno ćemo doći na završnu sjednicu na kojoj će se glasati o raspuštanju Sabora, najavio je Hrelja.

Ako ovakvo nesudjelovanje oporbe u radu Sabora bude dodatno otežalo ionako velike probleme vladajućih sa skupljanjem kvoruma, u Kukuriku koaliciji procjenjuju da bi to moglo dovesti do ranijeg raspuštanja Sabora.

Podsjetimo, Sabor bi trebao zasjedati do 21. listopada, a predsjednik Sabora Luka Bebić najavo je prilikom sazivanja ove sjednice njezinu mogućnost produženja.

- Predsjednik Republike će na osnovu toga mogu li vladajući skupiti kvorum i raditi procijeniti da li Sabor funkcionira ili ne. Stoga izbori mogu biti i ranije - procjenjuje Linić koji kaže kako bi u tom slučaju i novi saziv Sabora mogao donijeti odluku o privremenom financiranju koja vrijedi dok se ne donese državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:49