EKONOMSKA SITUACIJA DUBROVNIKA

Jadranka Kosor: U ovoj 100, a u idućoj 250 milijuna kuna za električnu energiju

DUBROVNIK - Iako svjestan teške ekonomske situacije Dubrovnik želi jasnu potporu Vlade u osiguranju kvalitetne opskrbe električnom energijom izgradnjom trafostanica Srđ i Plat. Kazao je to gradonačelnik Andro Vlahušić te zatražio potporu i u „izgradnji ceste od aerodroma Čilipi do terminala u gruškoj luci, zaštiti okoliša , izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže na otocima i zaleđu, ulaganju u nacionalnu spomeničku baštinu“.

- Tražimo povrat Sponze u vlasništvo Grada, jer Dubrovnik jest Knežev dvor i Sponza - kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika naglasila je kako će „Vlada vrlo jasno i otvoreno na sve načine u projektima u kojima to bude moguće podupirati Dubrovnik i njegov razvoj“.

Osvrnuvši se na riječi gradonačelnika Vlahušića o dubrovačkom problemu opskrbe električnom energijom premijerka Jadranka Kosor naglasila je kako će upravo ona „bdjeti nad projektom koji predviđa u tri godine više od pola milijarde kuna ulaganja. Već u ovoj godini 80 do 100 milijuna kuna, u sljedećoj 250 milijuna i ostatak u trećoj godini“.

- Učinit ćemo sve da se više ne dogodi ono što se događalo nedavno da danas u 21 stoljeću Dubrovnik ima problem u bilo kakvoj opskrbi, a kamoli strujom koja život znači za biser turizma – kazala je premijerka Kosor. (Kristina Filičić / Dubrovački vjesnik)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:21