UZRUJANA PREMIJERKA

Kosor o ugovoru s EU: Mediji manipuliraju činjenicama. Udaraju na Vladu i mene osobno!

'Laž je da će se smanjiti braniteljske mirovine temeljem pregovora s EU', ustvrdila je predsjednica Vlade
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Laž je da će braniteljske mirovine biti smanjene. Za vrijeme pregovora sa EU apsolutno nitko iz Europske komisije nije to postavljao kao pitanje. Zemlje članice Europske unije naime razumiju da svaka država ima pravo na poseban zaštititi određenu kategoriju građana, a mi smo to učinili sa braniteljima.

Radi se o mirovinama hrvatskih ratnih vojnih invalida i jasno je da oni koji pišu takve stvari uznemiravaju hrvatske vitezove. Nakon takvih napisa mislim da je jasna poruka: treba ponovno udariti na Vladu, ali i na mene osobno - poručila je premijerka Jadranka Kosor komentirajući medijska nagađanja da u ugovoru sa Europskom Unijom stoji i obveza smanjivanja braniteljskih mirovina.

Premijerka Kosor istaknula je i da će se uskoro, kada ugovor koji će Hrvatska potpisati sa Europskom Unijom bude objavljen, vidjeti tko je u pravu.

- U subotu smo dobili završnu verziju ugovora koji će biti potpisan sa EU. Riječ je o verziji ugovora na engleskom jeziku i taj se tekst ubrzano prevodi na hrvatski jezik. Čim dobijemo odobrenje mi ćemo ga i objaviti na internet stranicama Vlade. Sve to mediji znaju, ali neki iz sebi znanih razloga manipuliraju tom činjenicom.

Kao što znate, čim je poljski premijer Tusk donio taj ugovor ja sam ga odmah proslijedila predsjedniku Republike, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU.

Ako je nekome u interesu da taj ugovor bude objavljen onda je to Vlada jer ubrzo slijedi referendum o ulasku u EU, a ako je nekome stalo da taj referendum bude uspješan, da izađe veliki broj građana i da velika većina njih glasa za ulazak u EU, onda je to Vlada - istaknula je Kosor.

Jandroković: Zar je zbog povećanja gledanosti i tiraže dopušteno činiti sve?!

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković izjavio je kako se Ugovor o pristupanju EU prevodi na hrvatski jezik te kako će, čim bude dovršen, biti javno objavljen, javlja HRT .

Jandroković je konferenciju za novinare sazvao, kako je rekao, zbog učestalih pokušaja da se u javnosti stvori dojam tajnosti, lošeg pregovaranja i negativnih učinaka članstva u Europskoj uniji na životni standard građana.

Jandroković se obrušio se na medije koje optužuje za površnost, pretencioznost i manipuliranje.

- Zar je zbog povećanja gledanosti i tiraže dopušteno sve, pa i dovoditi u pitanje ostvarenje najvećeg povijesnog postignuća nakon osamostaljenja Hrvatske!? - zapitao se ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:08