DVOSMISLEN

KOMADINA ZAGONETNO O BUDUĆNOSTI: 'Izbori su izgubljeni tek kada se formira vlada koja ne bi bila vlada SDP-a'

 Matea Petrović / EPH

- SDP-ovci Rijeke su se uvijek odgovorno ponašali prema stranici i u korist naše politike, a tako će biti i dalje. Ne bih se složio da su izbori završeni i da su izgubljeni. Izbori su izgubljeni tek kada se formira vlada koja ne bi bila vlada SDP-a – kazao je potpredsjednik SDP-a i primorsko goranski župan Zlatko Komadina poručujući kako valja pričekati formiranje vlade, te da će tada biti dovoljno vremena za međusobne rasprave u kojima će se vidjeti što je čiji dio posla i odgovornosti.

- Stranka, prema našim pravilima, ima obavezu i odgovornost sumirati rezultate, raspraviti ih i utvrditi što se događalo, te ići na redovnu izbornu konvenciju koja nam slijedi do ljeta ove godine – rekao je Komadina u izjavi za Hrvatski radio koju nam je ustupio, te dodao kako će biti prilike govoriti o tome što je bilo u stranci.

Komentirajući istup splitskog gradonačelnika Ive Baldasara koji već sada zahtijeva ostavku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, ali i cijelog predsjedništva stranke, rekao je da svatko u SDP-u ima svoj integritet, svoje stavove i ne vidi zašto Baldasar ne bi rekao ono što misli. - Zalažem se za stranku u kojoj možemo slobodno govoriti i misliti – kazao je Komadina.

Govoreći o proceduri prema kojoj se u SDP-u podnose računi, kazao je kako u roku od šest mjeseci od parlamentarnih izbora idu izbori za predsjednika stranke. - Kandidirati se može svatko tko misli da može dati doprinos u tijelima stranke, a tu su članovi koji će dati svoje povjerenje ili ga uskratiti - kaže Komadina.

Ne slaže se, međutim, s ocjenama svojih stranačkih kolega kako je Baldasar na desnim pozicijama. - On ponekad ima retoriku koja je u skladu s okolnostima da živi I radi u Splitu, ali kolega Baldasar je kao SDP-ovac dobio povjerenje građana Splita – zaključio je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:03