SPLITSKA TRI MUŠKETIRA

Kerum, Svaguša i Livaja na okupu: Mi da smo se tukli?! Otkud vam to? Jel’ vidite modrice na nama?

Vidiš li na nama modrice?, pitao nas je Željko Kerum dok je, dan nakon navodne tučnjave, sa Svagušom i Livajom pio Opol na terasi Fanina kafića Ćakula

SPLIT - Svaguša i Kerum potukli su se u Livajinom kafiću. Splitski gradonačelnik izvukao je deblji kraj i plačući, povukao se, prijeteći Jošku Svaguši, vlasniku tvornice slastica Bobis i pekare Svaguša, da će ga izbaciti iz svih gradskih prostora.

Bivši predsjednik Hajduka Svaguša zaprijetio je Kerumu novinarima. Takva je priča bila glavna tema jučerašnjih razgovora u svim splitskim kafićima.

I dok su gradom kolale priče o tučnjavi u kojoj su uz šake letjele i boce, tri su mušketira - gradonačelnik Kerum, Ivica Livaja, vlasnik kafića Tau, i Joško Svaguša - sjedili zajedno s ovećim društvom ispred Faninog kafića Ćakula na rivi.

Plakao zbog prijatelja

- Istina je da smo u utorak navečer bili u Livajinu kafiću Tau, to je naš kafić. Istina je i da sam plakao. Plakao sam jer je te večeri preminuo sin moga prijatelja Stipe Vrgoča, dijete od 19 godina. Mali je imao prometnu nesreću prije sedam dana, udario je u stablo, kazao je za Jutarnji Željko Kerum.

Inače, Vrgoč je bio bliski prijatelj nogometaša Drage Gabrića, koji je u trenutku kada je doživio prometnu nesreću nosio njegovu medicinsku dokumentaciju u bolnicu na Firulama.

Laži i insinuacije

- Svaguša i ja se nismo tukli, vidiš li na nama modrice? Svaguša mi je brat. Kad se povežu prijateljstvo i posao, to je kao familija. Napiši da smo sinoć u kafiću Tao jeli janjetinu i pili gemišt. I pivali smo, uvik isto, Lijepa naša Hrvatska, blago ironično rekao je gradonačelnik ispijajući kaštelanski Opol.

- To je najbolje vino jer je lagano, a već smo marendali, objasnio je.

- Sve su to laži i insinuacije, s nama je sve OK, prisnažio je prijateljevim riječima dobro raspoloženi kralj slastica Svaguša. Jedino je Livaja ostao hladan i neraspoložen za razgovor.

- Nikad ne razgovaram s novinarima, hladno je rekao Kerumov prijatelj. U početnom zanosu nakon preuzimanja grada Kerum je svojim prijateljima namijenio Hajduk. Svaguša je postao predsjednik, a Livaja, Tomislav Gruica i Miran Pelivan Mrki članovi NO-a. No, početkom ožujka svu četvoricu je smijenio, odnosno oni su, navodno, podnijeli ostavke. Stisnula ga je Torcida... Ne znam, ne vjerujem da je to bio razlog, priča dobar Kerumov poznanik.

- Pelivan je mesar, Gruica ugostitelj, a Livaja bivši ovisnik. Pet godina proveo je u komuni u Španjolskoj, bavi se keramikom i dugo godina bio je jedan od najbližih Kerumovih prijatelja. No, Fani ga ne voli, i Kerumu brani s njim izlaziti, objašnjava Kerumov dobar poznanik.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:39