ŠOK NA POLJUDU

Svaguša odlazi s mjesta predsjednika Hajduka! Kerum raspisao javni natječaj za novog šefa

Kriza na Poljudu dosegnula je vrhunac nakon što je Jako Andabak najavio da odustaje od kupovine Hajduka
 Jadran Babić / Cropix

SPLIT - Joško Svaguša je smijenjen, Željko Kerum raspisuje natječaj za novu upravu Hajduka. Kriza na Poljudu dosegnula je vrhunac nakon što je Jako Andabak najavio da odustaje od kupovine Hajduka , a radikalan potez povukao je gradonačelnik Željko Kerum.

Smijenio je Svagušu koji je bio predsjednik uprave, a čini se da gradonačelnik Splita neće stati na tome jer slijedi kompletna rekonstrukcija vlade na Poljudu.

- Sljedeći tjedan raspisat ćemo natječaj za novu upravu. Politiku treba maknuti iz kluba, a treba pružiti šansu stručnim ljudima. To je ono što smo i obećali prihvaćajući Torcidin kodeks koji propisuje da Hajduk moraju voditi stručnjaci - potvrdio je Kerum.

Potvrdio je i to da Joško Svaguša, koji je bio njegov izbor a instalirao ga je na funkciju predsjednika uprave u ljeto 2009. godine definitivno odlazi iz Hajduka.

- Da, odlazim iz Hajduka. Odlučio sam to u dogovoru sa većinskim vlasnikom. Svoj dio posla sam odradio, ova uprava je stabilizirala klub, a sad je vrijeme za neke nove ljude - kazao nam je Svaguša.

Hajdukova uprava sad je i praktično prestala postojati jer se najprije povukao šef financija Antonio Kardum, a potom je ostavku dao i šef struke Ivica Šurjak. Odlazak Joška Svaguše čini se kao logična posljedica nesređenog stanja u Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:46