ŠEF HDZ-a U VUKOVARU

KARAMARKO NOVINARIMA O DVIJE KOLONE 'Podjele, kakve podjele, gdje vi vidite podjele?'

Vukovar, 181114.?Obiljezavanje Dana sjecanja na zrtvu Vukovara 1991. pod nazivom Vukovar - mjesto posebnog pijeteta i 23. obljetnice stradanja tog grada u Domovinskom ratu. Objedinjenu Kolonu sjecanja predvode pripadnici 4. bojne Vukovarske 3. gardijske brigade zajedno sa pripadnicima 204. vukovarske brigade i braniteljskim udrugama grada Vukovara. Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

Predsjednik HDZ-a Tomislava Karamarko i HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuli su u ponedjeljak u Vukovaru da Dan sjećanja na žrtvu Vukovara nisu ni mjesto ni vrijeme za političke podjele.

Karamarko je za HTV izjavio da danas nije dan za podjele niti za one koji ga žele iskoristiti za predizborne kampanje.

Ocijenio je kako je dobro što su se u jednom trenutku dvije kolone, ona državna te ona koja je prije kraja komemorativnog programa krenula iz vukovarske bolnice u kojoj je bio i on, spojile u jednu na putu prema Memorijalnog groblju,

Bitno je da svi zajedno idemo iskazati poštovanje i sućut prema svima koji su dali život u Vukovaru koji je u jednom trenutku spasio Hrvatsku, poručio je Karamarko.

Na pitanje o podjelama među okupljenima u Vukovaru, Karamarko je uzvratio protupitanjem.

- Podjele, kakve podjele, gdje vi vidite podjele? - rekao je Karamrko za RTL.

Na konstataciju da HDZ-ova delegacija nije krenula s kolonom ispred bolnice odgovorio je: 'Nema veze otkud je tko krenuo, glavno je da smo svi u koloni koja ide prema groblju'.

VIDEO: Kolona sjećanja

I gradonačelnik Penava istaknuo je da nema podjela te da na današnji dan pričati o podjelama može samo netko tko ne razumije ni Vukovar ni Hrvatsku.

- Svi koji su danas došli u Vukovar, došli su odati počast i poginulim i živućim braniteljima, civilima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli obrani Vukovara - istaknuo je Penava ocijenivši da bilo kakvi drugi pokušaji znače pokušaj narušavanja digniteta Vukovara i Domovinskog rata.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na svom je facebook profilu napisala kako je Vukovar "ožiljak na hrvatskom srcu koji nikada neće zacijeliti".

- Pokoj vječni svakoj duši zahvaljujući kojoj danas imamo domovinu. Reći hvala nedostatno je u usporedbi s težinom riječi "VUKOVAR", ali ipak - HVALA", napisala je Grabar Kitarović koja je također danas u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu tog grada 1991.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09