IZNENADNA KONTROLA

Iznenadna kontrola na HTV-u: Zuber i Maja Sever odbili alkotest

HTV-ovce bez najave provjerili piju li dok su na poslu. Svi djelatnici koji su pristali na test imali su negativan rezultat. Drugi su ogorčeni testom

ZAGREB - Nula bodova - kratko i jasno kaže Zoran Šprajc, jedan od novinara i urednika u HTV-ovom Informativnom programu, koji je pristao podvrgnuti se iznenadnoj kontroli mjerenja alkohola u krvi pomoću uzorka daha i zraka. Kontrolu su jučer provodila dva djelatnika osiguranja, koji su nenajavljeno banuli u prostorije Informativnog programa, a, kako doznajemo, svi koji su pristali na test imali su, pokazalo se, 0,0 promila alkohola.

Nitko ne pije

- Puhao sam i ja. Dečki su me iznenadili, što da radim? Naravno, pokazalo se da nemam ni kap alkohola u krvi, a nisam čuo da je itko od kolega imao pozitivan rezultat . Kod nas su vam cijelo vrijeme neke kontrole, provjerava se tko puši, a sad su valjda počeli provjeravati da li je netko na poslu i popio. No, takvih nema - kaže Đurica Drobac.Alkotest su, međutim, odbili Maja Sever, Nataša Kolbas, Robert Zuber i Lela Knežević, kao i većina drugih članova redakcije Hrvatska uživo.

Slijedi ginekološki pregled?

- Pa dajte, molim vas... Ljudi se ponekad ponašaju kao poslušne ovce. Pomislite, dvojica momaka bez ikakvog pisanog naloga ušla su u našu redakciju i kazala da rade alkotest. Nevjerojatno! Pitam se što je slijedeće: možda nenadani ginekološki pregled?Naravno, može biti nenadanih kontrola, ali one se moraju provoditi po zakonu - upozorava Lela Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:38