PRISAVLJE

Hloverka izradila profile svih ljudi koji su protiv nje

Realnije je očekivati da će se o Hloverki voditi višesatna rasprava nego da će je smijeniti
 Biljana Gaurina/Cropix

ZAGREB - Mnogi koji očekuju da će na sjednici Vijeća HRT-a u utorak Hloverku Novak-Srzić smijeniti mogli bi ostati razočarani. Jer, kako sada stvari stoje, agonija će se nastaviti.

Naime, Ravnateljstvo HRT-a smatra da, unatoč vidljivim objektivnim i subjektivnim problemima u rukovođenju i upravljanju Informativnim programom HTV-a, nisu ostvareni uvjeti za Hloverkino razrješenje.

Bez dlake na jeziku

Ovo stajalište, koje potpisuje Josip Popovac, v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, ne obvezuje članove Vijeća, ali nije teško pretpostaviti da bi se na sjednici, umjesto glasanja o Hloverkinoj sudbini i donošenja konkretnih odluka, mogla povesti višesatna rasprava.

Tema za razgovor bit će napretek. Naime, Ravnateljstvo HRT-a odbilo je sve razloge za Hloverkinu smjenu što ih je iznio u svom prijedlogu bivši ravnatelj Blago Markota. Stajalište Ravnateljstva pogoduje Hloverki Novak-Srzić, kojoj ni na kraj pameti nije da ponudi ostavku. Vidljivo je to i iz njezina očitovanja Programskom vijeću i Ravnateljstvu HRT-a.

“Moram konstatirati da sam razočarana razlozima koje je Markota naveo u obrazloženju za moju smjenu jer se oni temelje na netočnim činjenicama”, napisala je u očitovanju. Uz Markotu napada i podčinjene te kaže da je naslijedila desetak djelatnika koji prema njoj otpočetka iskazuju neprijateljstvo. To su Denis Latin, Aleksandar Stanković, Sanja Mikleušević-Pavić, Nikola Kristić, Lela Knežević, Robert Zuber… nabraja Hloverka, iznoseći svoj sud o svakom od njih:

‘Problematični ljudi’

“Probleme s Latinom imali su svi njegovi urednici. On svaku uredničku primjedbu doživljava kao cenzuru.”

Nikolu Kristića proglasila je neradnikom koji se funkcijom koristi u napadima na nju te pravim primjerom korupcije na HTV-u. Sanju Mikleušević-Pavić smatra incidentnom osobom sklonom verbalnim ispadima, Lelu Knežević, Maju Sever i Roberta Zubera predvodnicima pobune protiv nje, a za Stankovića kaže da odbija bilo kakav urednički nadzor.

Bahtijari: Smjene ne odgovaraju ravnateljstvu

- Očito je da v. d. ravnateljstvu ne odgovaraju smjene u Informativnom programu. Ili se boje reakcija političkih patrona ili se boje rezultata glasanja Vijeća o smjeni. Ako se ne razriješi, glavna urednica doista će postati kraljica Prisavlja - kaže Hašim Bahtijari, jedan od rijetkih koji je pristao dati komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:02