ISKLJUČENA S FAKULTETA

Godinu dana lažirala ocjene na studiju da ne razočara roditelje

 Davor Žunić/Cropix

RIJEKA - Mladoj studentici iz Vrbnika s otoka Krka zauvijek su zatvorena vrata riječkog Filozofskog fakulteta na kojem je prije godinu i pol dana upisala željeni dvopredmetni studij jezika i književnosti. Zbog krivotvorenja indeksa Fakultetsko vijeće donijelo je odluku o isključenju, a slijedi i kaznena prijava nakon obavljene kriminalističke obrade kojom je utvrđeno da je počinila djelo krivotvorenja službenog dokumenta.

Odlazak iz male i njoj dobro poznate sredine u veći grad, prvo odvajanje od obitelji, samostalni život te zahtjevne studentske obveze očito je bio težak preokret za inače vrijednu djevojku koja je sa solidnim ocjenama završila gimnaziju u Krku i zarađivala radeći u turizmu. Kako ne bi razočarala roditelje koji su s puno pažnje pratili njene prve studentske dane sama je u indeks upisivala ocjene, krivotvorila potpise profesora pa čak i pečat Fakulteta i to kroz cijelu prvu godinu studija.

Prevaru je razotkrila referentica u studentskoj službi kada je došla zatražiti potvrdu za beneficirani prijevoz i odmah je prijavila upravi fakulteta. A ona je odmah sve i priznala. Samoocjenjivanjem davala si je uglavnom dvojke i trojke, no potpisi profesora, a pogotovo službenog pečata, bili su amaterski i vjerojatno bi bili uočeni i ranije da je iz nekog razloga morala pokazati indeks u referadi studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:29