PRIJETI MU ZATVOR

GLAVAŠ SE VRAĆA U OSIJEK Osuđenik za ratne zločine oprašta se od BiH, na koncertu će mu pjevati Škoro

 Facebook

Osuđenik za ratne zločine Branimir Glavaš u nedjelju bi se iz Drinovaca trebao vratiti u Osijek nakon pet i pol godina.

Da se tome raduje, pokazao je na Facebooku gdje njegov sin Filip, koji je naveden kao administrator očeve službene stranice, svako malo objavljuje novu fotografiju. Prvo je osvanula slika snimljena u Belom Manastiru s natpisom na kojem piše: 'Generale, Baranja je uz tebe', a sam Glavaš zahvalio se Baranji na potpori.

Nakon toga na Glavaševom zidu osvanula je fotografija s njegovim brojnim suradnicima pored koje stoji kratki opis: 'Pripreme pred polazak za Osijek'.









Nešto prije podneva objavio je još jednu fotografiju s najbližima ispred kuće u Drinovcima gdje je napisao i poruku svima koji mu pružaju podršku: 'Dragi prijatelji, vidimo se večeras u Osijeku na Trgu slobode!'









Kao što je poznato, u Osijeku Glavašu organiziraju doček na kojem bi trebali pjevati Miroslav Škoro, Mate Bulić, Šima Jovanovac, Šokci i Štef, a to će ujedno biti i njegovo prvo pojavljivanje u osječkoj javnosti nakon pet i pol godina jer se u Hrvatsku vraća nakon što mu je prije nekoliko dana ukinuta tjeralica te nakon što je Ustavni sud ukinuo presudu Vrhovnog suda. Glavaš je zatvorsku kaznu služio u Mostaru i to za ratne zločine počinjene upravo u Osijeku 1991. godine.









No, to ne znači da Glavaš ne bi mogao završiti iza rešetaka nakon što stigne u Osijek. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo ovih je dana zatražilo da mu se odredi istražni zatvor jer mu je, unatoč odluci Ustavnog suda, na snazi i dalje nepravomoćna presuda prema kojoj mora u zatvor na deset godina, a tužiteljstvo usto smatra da postoji i opasnost od bijega.

Po Zakonu o kaznenom postupku, istražni zatvor se određuje temeljem presude kojom je izrečena kazna zatvora od pet ili više godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:27