SLUČAJAN SUSRET

FOTOEKSKLUZIV JUTARNJEGOvo su huligani iz Macole koji su napali izbornika i delegaciju HNS-a

Niko i suradnici su se pokraj torcidaša parkirali slučajno. Dvojica navijača dobila su osam dana zatvora, a devet po 500 kuna novčane kazne
 CROPIX

Tek što su izašli iz službenog kombija HNS-a, sedmorku dužnosnika na parkiralištu odmorišta Zir na putu prema jugu u ponedjeljak oko 17 sati, presrela su dvanaestorica kivnih Hajdukovih navijača.

Odluka ljudi iz Saveza da vozilo parkiraju na parkiralište namijenjeno autobusima lijevo od restorana Macola pokazala se lošom, jer je na istom mjestu bio parkiran i Renaultov kombi splitskih registracijskih oznaka, kojima su se navijači vraćali iz Rovinja, gdje su pratili nedjeljnu prijateljsku utakmicu Hajduka protiv istoimenog istarskog niželigaša.

Moglo je biti i gore

Prepoznali su izbornika Niku Kovača, a potom i izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića i salvom uvreda na račun HNS-a započeli verbalni napad, a sve su pratila skandiranja “Hajduk iznad svega”.

Izbornik Kovač nastojao je smiriti strasti, pozivao je na razum, no nije pomoglo. Bračanin, 36-godišnjak iz Sutivana i golobradi maloljetnik iz Unešića, nisu stali samo na uvredama, već su htjeli i fizički obračun. Osjetili su to na svojoj koži Vrbanović, kojega su u glavu pogodili plastičnom bocom, te Nikša Martinac, ticketing menadžer, koji je zadobio nekoliko udaraca. Očevici kažu da je izbornik Kovač spriječio žešći sukob.

Navijači su se utrpali u svoja vozila i nastavili put juga, dva kilometra dalje, u Gornjoj Ploči, izašli su s autoceste i krenuli Ličkom magistralom prema Gračacu. Gospićka policija po dojavi je izašla na teren, jedna je ekipa započela očevid na odmorištu, a interventni tim presreo je torcidaše kod Gračaca. U njihovim su ih vozilima prepratili do PP Gospić, tu su ih uhitili, a dan kasnije prepratili na Prekršajni sud u Otočcu.

FOTOGALERIJA: Napadači na izbornika i delegaciju HNS-a

U kombi vozilu ostali su njihovi navijački rekviziti, Hajdukov šal, ambalaža od piva, te nekoliko mesnih narezaka. Svi osumnjičenici, mladići s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića u jednoj su “marici” dovezeni do Otočca, ali pod pratnjom dvadesetak interventnih policajaca u kombiju i drugim policijskom vozilima.

Desetak minuta prije zakazanog termina posjeli su ih na klupe pred sud. Ovdje nisu bili nimalo bahati kao dan ranije.

Malo svjedoka

Pognutih glava, uglavnom s navučenim kapuljačama, pokorno su slušali policijske zapovijedi. Jedan policajac podijelio im je ispred suda osobne iskaznice, a potom su uvedeni na višesatnu raspravu, svi s prekršajnim prijavama iz domene Zakona protiv javnog reda i mira, desetorica zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja, a dvojica zbog tuče, svađe i vike na javnom mjestu.

Nakon petosatnog suđenja dvojici torcidaša određen je zatvor u trajanju od osam dana, maloljetniku iz skupine još 24 sata zadržavanja, a preostala devetorica kažnjena su novčanim kaznama od po 500 kuna u što su uračunati i troškovi postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:30