ZAHLAĐENJE

FOTO: PAO JE PRVI SNIJEG Pahulje jutros zabijelile Zavižan, ali i BiH i Srbiju. Dalmacija na udaru bure

 DHMZ

Kao što su meteorolozi najavili, u Hrvatsku je stiglo zahlađenje sa sjevera, a pao je i prvi snijeg. Temperature su drastično pale posvuda, a pahulje su već tradicionalno zabijelile Zavižan gdje je izmjereno 4 centimetra snijega.

Hrvatska se probudila u pravom jesenskom ugođaju, s temperaturama koje su pale ispod 10 Celzijevih stupnjeva.

Na Zavižanu je jutros izmjereno 0 Celzijevih stupnjeva, na Sljemenu 4 stupnja, a u Zagrebu tek nešto malo ugodnijih 9 Celzijevaca.

Ništa mnogo toplije nije bilo niti u Dalmaciji gdje je puhala jaka bura.

FOTOGALERIJA: Jaka bura na makarskom području

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a samo ujutro još u Slavoniji promjenjivo oblačno.

Poslijepodne u kopnenom su području mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena i jaka, na srednjem Jadranu na udare i olujna bura poslijepodne oslabiti.

FOTOGALERIJA: Udari bure rušili stabla na dubrovačkom području

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHM) za danas će najviša temperatura biti između 14 i 19, a na Jadranu od 19 do 24 stupnja Celzijeva.

Od 07,10 sati na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene ukinuta je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocestama: A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko.

Snijeg pao u Srbiji i BiH

Snijeg pada i u Srbiji u Bosni i Hercegovini. Meteorolozi su u Srbiji jutros u 7 sati izmjerili 0 stupnjeva na Kopaoniku, gdje još uvijek pada snijeg, a gotovo identični vremenski uvjeti vladaju i na Bjelašnici, Jahorini i Vlašiću u Bosni i Hercegovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38