PAD TEMPERATURA

DOKAD ĆE BITI OVAKO TOPLO? Meteorolozi su najavili da se babljem ljetu pomalo bliži kraj, uskoro zahladnjenje

 Andrija Lučić / cropix

Bablje ljeto koje je diljem Hrvatske donijelo iznadprosječno visoke temperature zraka za ovo doba godine nastavlja se još nekoliko dana, a zatim bi polagano trebalo stići zahladnjenje.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će još uvijek prevladavati sunčano vrijeme, u zapadnim predjelima povremeno uz umjerenu naoblaku. Ponegdje na riječkom području i u Istri može biti slabe kiše.

Vjetar slab, u gorju ponegdje i umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo, na otvorenom moru umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 27 °C.

U ponedjeljak će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano s malom do umjerenom naoblakom, a ujutro ponegdje može biti sumaglice ili magle. Više oblaka očekuje se u najzapadnijim područjima i na sjevernom Jadranu, a uglavnom potkraj dana ponegdje će biti i malo kiše. Vjetar većinom slab, u zapadnim krajevima i umjeren južni i jugozapadni.

Na Jadranu slabo do umjereno, na otvorenom moru i jako jugo. Iznadprosječno toplo.

U utorak u kopnenim krajevima djelomice sunčano, a u zapadnim predjelima uz povremeno više oblaka mjestimice može pasti i kiša, osobito u Gorskome kotaru. U srijedu promjenljivo ponegdje s kišom. I dalje iznadprosječno toplo, tek u srijedu na zapadu malo svježije.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, a mjestimice kiša ili pljuskovi u utorak i srijedu. Puhat će slabo do umjereno jugo. Tempratura zraka bez veće promjene, tek oko srijede u manjem padu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:49