POBUNA 14 SAVJETNIKA

DRAMA U SKUPŠTINI ‘Vratite nam novac koji je obećala Merzel ili ćete izgubiti većinu’

Savjetnici kojima je oduzeta dodatna naknada prijete izlaskom iz koalicije
 Miroslav Kis/Cropix

Sisačko-moslavačka županija više ne isplaćuje pet tisuća kuna mjesečno 14 članova savjeta koje je imenovala županica Marina Lovrić-Merzel.

Kako nam je odgovoreno iz županijskog upravnog odjela za financije, Županija je 11. ožujka isplatila zadnju mjesečnu naknadu za veljaču, i to po 5.000 kuna svakom članu savjeta, sukladno odluci o naknadi za rad članova radnih tijela županice.

Budući da je Uskok, dva dana nakon uhićenja županice Marine Lovrić-Merzel, kriminalizirao njezinu praksu plaćanja brojnih savjetnika, za što su dobivali visoke naknade, nastavak rada savjeta i savjetnika te plaćanje njihova rada bilo bi ponavljanje kaznenog djela zbog kojeg je županica pod istragom i u pritvoru. Izgleda da su u Županiji toga svjesni.

Svaki od njih ostao je dosad bez 20.000 kuna neto i, kako doznajemo, neće mirno prihvatiti odluku o neisplati naknada. Naime, pojedini vijećnici Županijske skupštine osnovali su zajednički klub vijećnika. Kako nam je rekao jedan od savjetnika i član novog kluba vijećnika, oni se ne slažu s odlukom da se obustavi plaćanje njihovih naknada i da se njih stavlja na stup srama. Njihovi savjeti, kaže nam, osnovani su prema zakonskim propisima, a svaki rad treba platiti. Važno je napomenuti da bez potpore novog kluba vijećnika SDP gubi većinu u Županijskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:47