UŽIVAJTE DOK MOŽETE

Za vikend nas ponovo čeka pravo ljeto i temperatura do +33. Osvježenje tek u utorak!

Tijekom tri dana koja mnogima predstavljaju kraj godišnjeg odmora vladat će pravi ljetni ugođaj
 Andrija Lučić/Cropix

Ako ste se zaželjeli ljetnih vrućina vikend će vam ispuniti želju. Nakon nekoliko svježih, no ugodnih dana, subota i nedjelja donijet će temperature i do 33 Celzijeva stupnja dok će more skočiti i na 25.

Za subotu je najavljeno pretežno sunčano, a samo u kopnenim predjelima moguća je mala i prolazno umjerena naoblaka. Više oblaka se očekuje tek u poslijepodnevnim satima.

Vjetar će biti slab, a na otvorenom moru umjeren, uglavnom sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će između 24 i 29 Celzijevih stupnjeva dok na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije možemo očekivati i do 32 'celzijanera'.

Nedjelja će nastaviti s paklenim vrućinama, a živa će se popeti i do 33 Celzijeva stupnja. Važno je upozoriti kako će diljem Hrvatske UV indeks biti visok pa se savjetuje stavljanje zaštitnog faktora prije izlaska na plažu ili dulji boravak na otvorenom.

U ponedjeljak će biti sparno i vruće, no biometeorološku situaciju pogoršat će južina i pad tlaka. Temperaturu od 33 Celzijeva stupnja snizit će najavljeno naoblačenje pred kraj dana pa čak i mjestimični pljuskovi.

Već u utorak će biti svježije i oblačnije, a mjestimična kiša je moguća cijenim tokom dana. Temperatura će se spustiti i do osam stupnjeva.

Nakon relativno kišnog utorka, srijeda ponovo donosi poboljšanje vremena i porast temperatura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:52