DUHANSKA MAFIJA

Ratko Knežević: Cane je rekao: ‘Ubit ću i tebe i Pukanića!’

Svjedočio kum crnogorskog premijera Knežević koji tvrdi da ga je dan nakon ubojstva zvao agent SOA-e i raspitivao se tko stoji iza ubojstva
 Davor Pongračić

ZAGREB - Proces za ubojstvo Ivi Pukaniću i Niki Franjiću danas je i u sudnici s pravnog skrenuo na politički kolosijek.

Ratko Knežević , crnogorski poduzetnik, bliski prijatelj Ive Pukanića i kum crnogorskog premijera Mila Đukanovića , pred kraj svog četveroipolsatnog svjedočenja to je izravno i poručio optuženima, a prije svega svom sunarodnjaku Slobodanu Đuroviću.

Krvava cesta

Obratio mu se riječima:

- Vi i vaša obitelj ste fenomenalno povezani s mafijom i svim vladajućim strukturama u Crnoj Gori. Srce me boli zbog žrtava srpsko-crnogorske mafije i želim da Pukanić bude zadnja žrtva na toj krvavoj cesti. U tom ratu koji i osobno vodim neću posustati i samo me metak vaših prijatelja u tome može zaustaviti - odrješito mu je odgovorio Knežević.

Otkrio je i da ga je dan nakon Pukanićeva ubojstva kontaktirao agent SOA-e koji je od njega htio doznati tko stoji iza ubojstva, a Knežević tvrdi da je sva saznanja ponudio hrvatskim službama, ali da ga je tek nakon svjedočenja srbijanskom tužitelju u Zagrebu zamjenik ravnatelja USKOK-a pitao bi li pristao svjedočiti, na što je on rekao: - To je najmanje što mogu učiniti za pokojnog prijatelja!

Najveći klijent

Ratko Knežević rekao je da nema neposrednih saznanja da su Jocić i Đurović naručitelji, ali on je zaključke iznio na temelju pisanja Nacionala o duhanskoj mafiji, svojih saznanja, kao i postupaka koji su se vodili u Italiji i Švicarskoj.

- Prvo su pokušali molbama, potom su ga pokušali kupiti, o čemu su mu ponude prenosili Željko Šelendić i Milan Janković zvani Zepter, pokušali su ga ubiti, a onda su ga i ubili. Meni je Stanko Subotić-Cane osobno rekao: ‘Ubio sam mnoge, ubit ću i Pukanića i tebe ako bude trebalo!’ - rekao je Knežević. Crnogorski poduzetnik naveo je da je Subotić bio jedan od najvećih klijenata Tvornice duhana Rovinj i da je novac stizao s računa na Cipru. Rasprava je završena isprikom Rajka Mlinarića, jednog od Đurovićevih branitelja, zbog emotivnog nastupa branjenika pri postavljanju pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:25