ZA VOLANOM DOK-ING AUTOMOBILA

‘Kralj je oduševljen mojim električnim automobilom’

 Markičević/CROPIX

- Kralj je oduševljen električnim automobilom naše firme, mojim dječačkim snom, i zaželio mi je puno uspjeha i još puno kilometara ispod tih kotača - izjavio je Vjekoslav Majetić, direktor hrvatske kompanije Dok-ing , proizvođača gradskih električnih automobila, čiji je pogon u zagrebačkoj industrijskoj zoni na Žitnjaku jučer posjetio švedski kralj.

Bez kraljice

Električni automobil, samo švedske marke Volvo, na posao u kraljevsku palaču u svojoj prijestolnici vozi i Carl XVI Gustaf. No, on je jučer u prvom redu razgledao strojeve za razminiravanje te tvrtke koje odavno koristi švedska vojska. Kraljica nije bila s njim u posjetu tvrtki.

- Mi već dugo imamo dobru suradnju sa švedskim ministarstvom obrane. Prodali smo im devet strojeva za razminiranje, a oni su bili jedni od prvih međunarodnih kupaca za koje smo razvili i doradili te strojeve.

Za vojnike

Naše modele Švedska koristi u svojim mirovnim misijama, a mi ih testiramo na njihovim poligonima koji su najbolji u svijetu - objasnio je dobro raspoloženi Majetić za volanom svoga bijelog električnog ljubimca, u kojem ima mjesta za dva suvozača. Tvrtka Dok-ing sebe smatra svijetlim primjerom hrvatske tvrtke uspješne u svijetu. Priznanje je, kažu u kompaniji, našem radu to što nas je u državničkom posjetu obišao kralj Švedske.

- Istina je da nas investitori zaobilaze i da Hrvatska po tom pitanju ne stoji dobro. Klima u zemlji nije dobra, a da bi investitor došao, treba mu nešto i ponuditi - istaknuo je Majetić koji smatra da ulazak u Europsku Uniju neće promijeniti ništa ako se hrvatski ponuđači ne probude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:11