BORBA ZA VRH STRANKE

Kandidati za šefa HDZ-a: Sanaderovci za Milinovića, a Šuker je uz Karamarka

 Ranko Šuvar/CROPIX

Ivan Jarnjak podržat će moju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, najavio je ovih dana Darko Milinović. No, može li Milinović uistinu sa sigurnošću računati na potporu HDZ-ova potpredsjednika u utrci za čelno mjesto stranke? Jarnjak je, naime, donedavno slovio kao čovjek koji drži stranu bivšem policajcu Tomislavu Karamarku.

Na margini

- U ovom trenutku prilično je neizvjesno kome će Jarnjak dati potporu. I on, kao i mnogi u stranci pravi kalkulacije i podršku će dati onome kandidatu s kojim će se moći najbolje dogovoriti. Ono što je sigurno je da ta potpora neće otići šefici stranke Jadranki Kosor jer Jarnjak joj ne može oprostiti što ga je izbacila s izborne liste i učinit će sve što može da ona ne pobijedi. A hoće li podržati Milinovića ili Karamarka tek će se vidjeti - procijenio je jedan dugogodišnji član.

Većina HDZ-ovaca, čija se imena u zadnje vrijeme pojavljuju kao podrška nekom od kandidata, za sada se nisu spremni javno izjašnjavati oko svojih potpora. Pomno prate situaciju i čekaju najbolji trenutak za akciju. A dok oni čekaju, šestero kandidata za šefa HDZ-a svim snagama se na terenu bori za svaki glas.

Tako su se prije nekoliko dana u stožeru Darka Milinovića, jednog od glavnih protukandidata Jadranke Kosor, okupila brojna poznata stranačka imena na koje aktualni HDZ-ov vrh odavno ne računa. Milinović je, osim Jarnjaku, pozivnice uputio i Luki Bebiću, Bianci Matković, Boži Biškupiću, Draženu Bošnjakoviću, Radovanu Fuchsu, Karmeli Caparin, Petru Mlinariću, Ivanu Bagariću, Draganu Vukiću, Milivoju Škvorcu, Dubravki Šuici, Josipu Fioliću...

Riječ je većinom o ljudima koji su u zadnje dvije godine bili marginalizirani u stranci, a među njima je i veliki broj ljudi bliskih bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

- Htio sam poslati jasnu poruku članstvu da nitko u stranci ne smije biti zaboravljen - pojasnio je Darko Milinović to što su se u njegovu stožeru okupili mahom “sanaderovci”.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53