SMS AFERA

Borovec: Policija je sudu dala nepročišćene Pukanićeve poruke

Samo iz poruka glavnom državnom odvjetniku Bajiću vidi se da se Pukanić bojao za svoj život
 Nenad Dugi / CROPIX

Analiza sadržaja SMS poruka Ive Pukanića koje su dospjele u javnost jasno pokazuju da one najmanje imaju poveznica s njegovim ubojstvom i ubojstvom i Franjića.

Kako glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec tvrdi da je policija SMS-ove sudu dala na njihov zahtjev, ostaje upitno kakva je njihova važnost za sudski proces. Riječ je u najvećem broju o privatnim i poslovnim porukama i pokazuje način komuniciranja Ive Pukanića s političarima, poslovnim partnerima, pripadnicima policijskog i obavještajnog miljea. Tek iz poruka glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću vidljivo je da se Pukanić pokušava dokopati američke vize jer se boji za svoj život.

Borovac tvrdi kako poruke nisu čišćene i da je sudu predano sve što su oni tražili. Prema njegovim riječima, u tekstovima policija ne vidi nikakvo počinjenje kaznenog djela te ne namjeravaju pokrenuti bilo kakvu istragu, a to od njih zasada nije tražio ni DORH.

Primio i poslao ukupno 1700 poruka

- 402 poruke vezane uz novinarski posao

- 225 poruka pripadnicima obavještajno-sigurnosnog aparata

- 130 poruka o nogometu

- 317 poruka prijateljima

- 604 poruke privatnog karaktera

- Poruke političarima: Damir Polančec ( 3), Ivan Šuker (5), Ingrid Antičević Marinović (2), Ivan Čehok (1), Dražen Breglec (3), Hrvoje Vojković (8), Ante Markov (2), Božidar Kalmeta (12), Berislav Rončević (2), Dubravka Šuica (2), Ante Đapić (1), Željko Kerum (4), Bianca Matković (4), Đurđa Adlešič (28)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:35