ZAGREB PROTIV BEOGRADA

Boris Tadić: Kosor iznosi neprihvatljiva stajališta, ali i Vuk Jeremić

Odnosi između Srbije i Hrvatske previše su važni da bi se neodmjerenim izjavama smjeli dovoditi u pitanje, kaže Tadić. Kosor poručuje da je 'nitko ne mora miriti ni s kim'
 Davor Pongračić/CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je prijedlog slovenskog premijera Boruta Pahora da služi kao medijator između nje i srpskog predsjednika Borisa Tadića . Premijerka, kako veli, se s nikim ne svađa, već samo iznosi nacionalne i strateške interese.

- Apsolutno je dopušteno premijerki Republike Hrvatske da iznosi povijesne činjenice i jača gospodarski potencijal zemlje... Tu me nitko ne mora miriti ni s kim - izjavila je premijerka nakon druge sjednice povjerenstva Brijuni rivijere, gdje je odgovorila na provokaciju oporbe, te ustvrdila kako nije na predizbornom 'road showu', za što su je oporbenjaci optužili.

Da problema ipak ima jasno je iz ocjene srpskog predsjednika Borisa Tadića kako su neka stajališta koja su iznijeli Jadranka Kosor i Vuk Jeremić, srpski ministar vanjskih poslova, 'apsolutno neprihvatljiva'.

- Odnosi između Srbije i Hrvatske previše su važni da bi se neodmjerenim izjavama smjeli dovoditi u pitanje. ti odnosi od najvećeg značenja za stabilnost za stabilnost jugositočne Europe - izjavio je srpski predsjednik za vrijeme posjeta Pragu.

Kao pozitivan primjer naveo je predsjednika Josipovića, s kojim je, kako veli, učinio mnogo da se odnosi dvaju država podignu na najvišu razinu.

- Tako se mora i nastaviti - uvjeren je Tadić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:26