ODGOVARA TADIĆU I KOSOR

Srpski ministar: Milošević je nevin i nije zločinac. Ne može se uspoređivati sa hrvatskim generalima u Haagu

 Matija Koković

BEOGRAD - Srpski ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je kako je nedopustivo uspoređivati Slobodana Miloševića i hrvatske generale koji su osuđeni u Haagu, prenosi Blic .

- Smatram krajnje neprimjerenim, bez obzira s koje strane dolazi, usporedbu hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Haagu za zločine prema Srbima, i Slobodana Miloševića koji nije zločinac i koji nije osuđen, nevin je ubijen u haškom kazamatu", piše u priopćenju.

Mrkonjić smatra da Tadićeva kritika zbog njegove posjete Miloševićevom grobu znači svojevrsno povlačenje paralele između osuđenih hrvatskih generala i bivšeg predsednika Srbije i SRJ.

Podsjetimo, srpski predsjednik Boris Tadić je kritizirao premijerku Jadranku Kosor jer je na proslavi akcije "Oluja" u Kninu posebno pozdravila generale Anta Gotovinu i Mladena Markača.

Potom je Kosor Tadiću uputila kritiku jer je tolerirao odlazak ministra na grob Miloševića. Tadić je zatim u rekao da je kritizirao Mrkonjića kao što je kritizirao i Jadranku Kosor.

Mrkonjić je, međutim, danas najavio da će nastaviti posjećivati grob Miloševića, koga je nazvao prijateljem.

"Istine radi, ali samo donekle, mogu razumjeti ljutnju gospođe Kosor koja nema dozvolu Tuđmanove obitelji da odaje počast osnivaču njezine stranke i ocu nacije Franji Tuđmanu, dok ja, eto, mogu u miru jednog požarevačkog vrta, pokraj humka Slobodana Miloševića, odati poštu preminulom predsjedniku i heroju", napisao je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37