IVO SANADER NA SLOBODI!

Bivši premijer pozirao ispred svoje vile: Krivo mi je što nisam prije izašao van. Prijatelje neću iznevjeriti

Sretan sam što ću nakon godinu dana biti sa svojom obitelji kojoj zahvaljujem na snažnoj potpori. Želio bih reći i da sam zahvalan prijateljima koji su jamčili za mene. Naravno da to prijateljstvo nikada neću iznevjeriti. To je logično i jasno. Konačno se sada pridružujem mom odvjetničkom timu i tek danas počinjemo sa punim radom jer želim zajedno s njima dokazati svoju nedužnost. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti mnogim znanim i neznanim ljudima koji su mi u ovih godinu dana slali izraze potpore, preko obitelji, odvjetnika ili meni izravno i koji su me uključivali u svoje molitve - rekao je danas ispred zatvora u Remetincu bivši hrvatski premijer. Kada dođem kući prvo ću poljubiti ženu i kćer - dodao je
 Tomislav Krišto, Goran Mehkek/CROPIX

NOVO >>> 22:40 - Sanadera je u njegovu domu posjetila njegova sestra, redovnica Danica.

16:59 - Ivo Sanader stigao je u svoju vilu u Kozarčevoj ulici, praćen svojim odvjetnicima.

- Neću više davati nikakve izjave. Sve sam rekao pred Remetincem. Hvala što ste me čekali. Jeste se smrznuli? - upitao je Sanader novinare koji su ga dočekali pred ulazom u njegov dom.

Novinar ga je pitao da komentira uvjete uz Remetincu.

- Neću o tome pričati, samo mi je krivo što nisam prije izašao van - šturo je poručio.

Novinarima je ugodio pristankom na grupnu fotografiju sa svojim odvjetnicima, a onda su se vrata vile u Kozarčevoj zatvorila.

15:56 - Ivo Sanader pušten je iz zatvora u Remetincu danas nešto prije 16 sati.

- Sretan sam što izlazim van. Veseli me što ću nakon više od godinu dana napokon biti s obitelji - prve su riječi Ive Sanadera nakon izlaska iz zatvora u Remetincu.

Sanader je prokomentirao i svoje zdravstveno stanje.

- Imam problema s nogom, morat ću na kontrolni pregled. Ali mislim da ću biti OK - objasnio je.

Neće davati političke komentare niti intervjue. Dodao je kako će se novinari morati naviknuti da nakon 20 godina političkog života više neće komentirati zbivanja vezana uz politiku.

- Ja sam usredotočen zajedno sa svojim odvjetničkim timom da dokažem svoju nevinost. Sve ostalo ćete dočekati nakon pravomoćnosti presude - izjavio je.

Velik broj novinara Sanader je iskoristio kako bi zahvalio svima na podršci.

- Zahvalan sam svima onima koji su mi slali poruke podrške. Zahvaljujem i prijateljima koji su jamčili za mene. Pridružujem se danas svom odvjetničkom timu. Želim dokazati svoju nedužnost pred hrvatskim pravosuđem - naglasio je bivši hrvatski premijer na izlasku iz zatvora.

- Prva stvar koju ću napraviti kada dođem kući jest poljubiti ženu i kćer - rekao je.

Novinare je pozdravio na odlasku podižući palac gore.

________________

Stvoreni su svi uvjeti za puštanje bivšeg premijera na slobodu: Ivo Sanader predao je putovnicu i obvezao se da neće bježati iz Hrvatske. Također je obećao da će se svakog prvog ponedjeljka u mejsecu javljati dežurnom istražnom sucu.

Tako su ispunjeni svi uvjeti za njegovim puštanjem na slobodu.

Sanader će se još vratiti u Remetinec kako bi tamo razdužio stvari.

Na ročištu je Optužno vijeće utvrdilo da su Sanaderovi jamci uplatili 300.000 eura u gotovini i da su nadležni sudovi upisali hipoteke na nekretnine koje su založili njegovi prijatelji i supruga kako bi se branio sa slobode.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić je objasnio da će u slučaju kršenja bilo kojeg od uvjeta jamstva Sanader biti vraćen u istražni zatvor, a u slučaju bijega jamčevina vrijedna 12,6 milijuna kuna prešla bi u vlasništvo države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:28