CROBAROMETAR

64% građana protiv politike Milanovića

 Davor Pongracic / CROPIX

Vruć početak političke jeseni koji su obilježili uvođenje dvojezničnosti u Vukovaru, spor oko Lex Perkovića i najava novih ekonomskih rezova odrazila se i na rejting Vlade, pokazuje istraživanje Crobarometar za mjesec listopad koje je provela agencija Ipsos Puls.

Protiv Vladine politike izjasnilo se 64 posto ispitanika, a još više njih, 67 posto, smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru. Vlada je dobila ocjenu 2,3.

Tek četvrtina birača ima pozitivno mišljenje o Vladinoj politici i odobrava smjer u kojemu Vlada vodi zemlju. Valja naglasiti da broj protivnika Vladine politike raste u odnosu na proteklo razdoblje.

Takva situacija, međutim, nije promijenila odnose snaga na političkoj sceni. SDP i dalje vodi sa 24 posto, dok je HDZ čvrsto na dugom mjestu sa 21 posto potpore ispitanika.

Iako su Laburisti treći sa 8 posto, treća politička grupacija po snazi zapravo su neodlučni birači kojih je u listopadu 15,3 posto.

Najpopularniji političar je predsjednik države Ivo Josipović (77 posto potpore), što je kontinutitet svih istraživanja. Premijer Zoran Milanović je na 35, a šef HDZ-a Tomislav Karamarko na 21 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:42