RAJSKA LJEPOTA

FOTOSENZACIJA NEDJELJNOG Ana Gruica: Oduvijek znam gdje je mjesto muškarcu i ženi

Ana Gruica se nakon profesionalnog bavljenja baletom i manekenstvom prebacila u glumačke vode. Iza sebe ima petnaestak predstava, a na ovom Splitskom ljetu gledat ćemo je u ‘Hekubi’ i ‘Adio kauboju’
 Biljana Gaurina/CROPIX

Mo’š mislit kako cijeli Hollywood stoji atento i čeka da se tamo u velikom stilu pojavi Ana Gruica i zaigra u jednom od najvećih blockbustera u povijesti filma, uz bok Tomu Cruiseu , Bruce Willisu ili nekom trećem faceru s A-liste - kaže za sebe 29-godišnja splitska glumica, duhovito profilirajući neke hrvatske glumce, koji teže velikoj holivudskoj karijeri. Ana se nakon profesionalnog bavljenja baletom i manekenstvom, kako je poznato, prebacila u glumačke vode. Taj joj se zaokret u karijeri dogodio relativno kasno, nakon završene glumačke akademije u Splitu, čiji je prijemni ispit položila iz prve, prije sedam godina. Otada je svake sezone sudjelovala na Splitskom ljetu, iza sebe ima petnaestak predstava, a na ovom Splitskom ljetu igra obnovu tragedije „Hekuba” te jednu od glavnih uloga u predstavi “Adio kauboju” u režiji Ivice Buljana čija se premijera očekuje 8. kolovoza na Stinicama u ambijentalnom prostoru.

- Ponekad čitam i slušam kako naši glumci dosta pretenciozno govore o Hollywoodu, no ja sam realno postavila svoje ciljeve. Ne vidim se iskreno izvan svojeg govornog područja. Puno je tamo dobrih glumaca, ne trebam im još i ja. Naše tržište je malo, ali mislim da se talent i rad svugdje prepoznaju, pa tako i ovdje. Osim toga, nije nam ni naš Balkan mali. Voljela bih zaigrati i u nekim projektima u susjednim zemljama, nedavno sam bila u Beogradu na pregovorima s jednom njihovom velikom producentskom kućom, koju je zaintrigirao moj rad. Vidjet ćemo dalje kako će se priča razvijati - kaže ova simpatična, samosvjesna Splićanka, koja od svoje prve predstave na Splitskom ljetu vodi borbe s raznim predrasudama.

Doza skepticizma

- Bila sam prva pratilja Miss Hrvatske, pa što? To što sam bila manekenka, što sam bila po medijima zbog svojih ranijih angažmana ne znači da imam neku grešku. Kad sam počinjala s prvim glumačkim koracima, primijetila sam da me kolege doživljavaju s određenom dozom skepticizma. No, hvala Bogu na izravnosti, koju smatram velikom vrlinom kod Splićana, pa su mi to svi kasnije i rekli. ‘Mislili smo da si ti neka tamo napirlitana trendseterica, koja nema pojma o glumi’, poslije su mi priznali. No, ja nikad nisam kasnila na probe, nisam bila lijena za dodatni angažman oko uloga, maksimalno sam se trudila, radila čak i duplo više od drugih. Sada mogu reći da se osjećam kao među svojima - priča o svojim prvim koracima lijepa Ana, koja unatoč velikoj ljubavi i strasti prema svom trenutačnom poslu ne može sa sigurnošću reći da je gluma njezin konačni životni poziv.

Fitness ovisnica

- Ako se zasitim scene, ne bih se čudila da upišem neki drugi faks. Volim slijediti svoje snove i ispunjavati ih. - kaže Ana, koja usporedo sa stalnim angažmanom u Gradskom Kazalištu Mladih često prihvaća voditeljske gaže te radi i kao organizatorica raznih evenata. - Već pet godina sam dosta aktivna u vježbanju, kojem sam se prepustila nakon što sam se ostavila cigareta. Postala sam fitness ovisnica i, iskreno, i to bi mogao biti dio moje budućnosti, zašto ne? Dosta svojih kolega sa splitske Akademije sam navukla sam na fitness. Nego što! Zdravi đir je bitan. Gotovo je s onom slikom nekadašnjeg glumca koji kao učmali pjesnik sjedi pijan za nekim šankom. Mislim da je glumac 21. stoljeća fizički spreman, ima zdrave navike, ne puši, ne pije, britak je, elokventan i brz na jeziku - zaključuje duhovito Ana.

Inače, otprije nekoliko mjeseci Ana je ponovno slobodna žena. Nakon godinu i pol dana braka te tri godine veze rastala se od poduzetnika Dijana Jahjefendića. - Nemam što o tome više reći. To je jedna završena priča - prokomentirala je kratko Ana, dodajući da, poput svake žene, potajno sanja o tome da nađe novu ljubav, svoju srodnu dušu.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:18