DJEČJE ISKRENA

FOTO SENZACIJA NEDJELJNOG Leona Paraminski: Glumica koja otkriva baš sve

33-godišnja glumica, koju krase spontanost i nesputanost, utjelovila je i Hitchcockovu Grace Kelly za plakat zagrebačkog Noir festivala i želi raditi što više, a s ambicioznim suprugom koji je potiče u svemu čime se bavi karijeru bi mogla nastaviti u Francuskoj ili SAD-u
 Marko Miščević/CROPIX

Neposredno prije odlaska na bračno putovanje - o kojem ćemo zasigurno još puno čitati, kad se mladenci vrate iz svog karipskoj raja , iz vile Krijumčarsko gnijezdo na Santa Luciji, s fotografijama tirkiznog mora, žutog pijeska i bujnog privatnog vrta - Leona Paraminski glumila je u kavani Velvet u Zagrebu jednu malu ulogu, Hitchcockovu Grace Kelly sa žarko crvenim usnicama.

- Čini se da je moje lice promjenjivo - nasmijala se Leona široko poput Julije Roberts. - Evo, sad sam najednom postala hladna plavuša koja reinterpretira uloge drugih filmskih plavuša. Od Sharon Stone do Grace Kelly, nije loše, hahaha…

Leona je postala Grace Kelly za plakat zagrebačkog Noir festivala koji će se održati krajem svibnja. Ona je bila jedna od prvih mlađih hrvatskih glumica koja su počele raditi i kao manekenke.

Glamurozne, modne reklame za Cacharel i High Club prije gotovo deset godina za nas u Hrvatskoj, gdje smo prepoznali jednu od naših tada najtraženijih glumica, izgledale su bolje od francuskih reklama koje je objavljivao svjetski modni tisak. Uskoro, naša it girl, koja je u to vrijeme glumila u četiri ili pet filmova godišnje, postala je zaštitno lice mnogih televizijskih reklama. Jesu li reklame i kod nas odličan izvor prihoda?

- Nešto poput Nicole Kidman koja za Chanelovu reklamu dobije sedam milijuna dolara? Hahaha, da barem! Glumice vani rade jako puno reklama i reklamnih kampanja, katkad s poznatim režiserima… To kod nas, dakako, nisu tako dobri poslovi. No, iskreno, reklame su dobro plaćene za naše prilike. Osim toga, postale su za nas siguran, brz izvor prihoda u vrijeme kad su se kazališta zatvorila i kad se ne snima puno filmova.

Jako je teško istovremeno raditi ozbiljne filmske i kazališne uloge i sapunice. Mislim da će se i kod nas dogoditi ona hollywoodska podjela na A i B glumce. To je ipak neminovno. Sapunice se rade bez pravih priprema.

U vrijeme kad sve novine prenose priče o zlim poslodavcima izrabljivačima, Leona se snimanja serije “Loza”, čiji nastavak priželjkuje, sjeća kao pravog glumačkog posla, ali i ladanja, druženja s divnim ljudima. Možda zato što to i jest bilo ladanje! Četiri mjeseca proveli su izolirani na otoku Zlarinu, posvećeni isključivo tom projektu.

Leona je u jednom davnom intervjuu ispričala kako radi sve što joj se nudi jer mora otplaćivati veliki stambeni kredit i prije kuće uz more. S kim danas bankari? Osjeća li se još više pritisnuta kreditom? Leona spremno odgovara da oduvijek bankari s Erste bankom, čak i prije niza reklama koje je s njima napravila, no kredita se morala pošto-poto riješiti! Zar ga je već uspjela otplatiti!?

- Ne, shvatila sam da ne želim biti rob i taj sam stan prodala. Nisam više mogla podnijeti osjećaj straha da neću imati za kredit.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:18