SNIMA BORIS ŠTAJDUHAR

FOTO: PRVE DVIJE FINALISTICE IZBORA ZA NAJSEKSI HRVATICU Predstavljamo ekonomisticu Mariju Šutalo i go-go plesačicu Klaru Pelemiš

MARIJA ŠUTALO - Dvadesetdvogodišnja splitska ekonomistica nedavno se preselila u Zagreb i zaposlila kod jednog teleoperatera, a savršenu liniju održava trčeći po desetak kilometara; KLARA PELEMIŠ - Dvadesetogodišnja studentica i go-go plesačica iz Zagreba trenirala je plivanje, brzo klizanje, penjanje i cheerleading, a sada svakodnevno ide u teretanu

MARIJA ŠUTALO ‘Uživam volontirati u Crvenom križu i pomagati žrtvama zlostavljanja’

Tamnokosa ljepotica dugih nogu, predivnih očiju i savršene linije, Marija Šutalo, jedna je od onih djevojaka koje se pred fotoaparatom osjećaju savršeno. Bez imalo treme, straha, ukočenosti ili bojazni hoće li dobro izgledati na fotografijama, lijepa Splićanka strpljivo je pozirala fotografu Borisu Štajduharu pozorno prateći svaku uputu. Nisu joj smetali ni posjetitelji Brijuna, kojima je pogled na ovo snimanje bio gotovo jednako uzbudljiv kao i posjet otočju, kao ni činjenica da je pozirala na suncu pri temperaturi od tridesetak stupnjeva. U tom trenutku za nju je postojao samo fotoaparat. Ipak, ova vesela komercijalistica, zaposlena kod jednog teleoperatera, nikada se nije namjeravala ozbiljnije baviti modelingom.

Ona će pomoći svakome

- Volim se fotografirati i odradila sam i neke poslove modela, no to nije poziv u kojemu sam se prepoznala niti kanim graditi karijeru na taj način. Naprosto mi se čini da u Hrvatskoj modna industrija nije na toj razini da bi se moglo ozbiljno živjeti od manekenskog posla - tumači 22-godišnjakinja koja je nedavno splitsku adresu zamijenila zagrebačkom.

Umjesto hodanja po modnim pistama draže joj je vrijeme provoditi u Volonterskom centru Zagreb, ogranku Crvenog križa, gdje Marija uskače kad god može i pomaže u svim njihovim aktivnostima, bez obzira jesu li vezane uz pomoć žrtvama zlostavljanja, stradalima u poplavama ili zbrinjavanju napuštenih životinja.

Uz to, svaki drugi dan trči po deset kilometara jer voli fino pojesti, a ne želi da se tragovi gastro užitaka vide na njezinoj liniji. Stoga ne broji kalorije, ali trčanje i odlazak u teretanu ne preskače.

Foto: Boris Štajduhar/CROPIX

Ništa izlasci, voli knjigu

Za sebe kaže da je prava umjetnička duša, nesklona noćnim izlascima, radije se navečer opušta uz knjige. Obožava krimiće, posebice Agathu Christe čiju knjigu “Deset malih crnaca“ može uvijek iznova čitati. Osim uživanja u literaturi, voli pisati. Zasad piše samo “sebi za dušu“, i to uglavnom kad je nešto tišti. Tada joj je najdraže sve prenijeti na papir.

Rado ode i u kino pogledati neki triler, dramu ili komediju, ne voli jedino znanstvenu fantastiku jer kaže da je prerealna osoba pa takve filmove ne može doživjeti na pravi način.

Laskala bi joj titula najseksi Hrvatice, no kaže da se ne bi promijenila u slučaju da pobijedi. I dalje bi, kaže, pila kavu s istim ljudima s kojima se i danas druži. Najviše u životu cijeni prave prijatelje, a jedna od najboljih prijateljica, Kristina, prijavila ju je na natjecanje za najseksi Hrvaticu.

KLARA PELEMIŠ ‘Sport i fizičke aktivnosti pomogle su mi da se pravilno razvijem kao osoba’

Naravno da bih voljela postati najseksi Hrvatica, ali ako i ne pobijedim pamtit ću ovo natjecanje kao jedno od najljepših i najkvalitetnijih iskustava u životu. Jako sam počašćena što sam uspjela ući u izbor deset odabranih jer znam koliko mnogo cura želi biti dio ovog izbora - sa širokim osmijehom na licu, gotovo u dahu, izgovorila je 20-godišnja Klara Pelemiš, studentica i go-go plesačica.

Crvenokosa Zagrepčanka rekla je da je istinski uživala u svakom trenutku trodneve avanture na Brijunima te da je upoznala djevojke s kojima će se sigurno i poslije družiti.

Foto: Boris Štajduhar/CROPIX

Sportašica do kosti

Ovo joj je bilo prvo natjecanje, a već iduće godine se sprema za novi izbor: Miss Fitness Bikini. Naime, Klara se, gotovo otkad zna za sebe, uvijek bavila nekim sportom. Dosad je već trenirala: plivanje, brzo klizanje, penjanje i cheerleading, tijekom jednogodišnjeg boravka u Americi, gdje je bila na učeničkoj razmjeni.

Ljubav prema sportu prenijeli su joj otac Zoran i mama Tanja, koji nisu imali ambicije od nje načiniti novu sportsku zvijezdu, ali su smatrali da će joj fizička aktivnost pomoći da se razvije te da nauči prihvaćati sve što joj život nosi: pobjede i poraze.

Klara i danas redovno trenira i nikada joj nije teško ustati ranije zbog odlaska u teretanu. Nedavno je završila program međunarodne mature International Baccalaureate, nakon čega se upisala na Kineziološki fakultet u Zagrebu. Želja joj je postati kondicijska trenerica jer bi se čitavog života voljela aktivno baviti nečim što je vezano uz sport.

Fali još samo frajer

Uz studij, Klara radi i kao go-go plesačica, članica je agencije First Entertainment, a dosad je već plesala u raznim klubovima, na snimanjima spotova i festivalu Ultra. Smatra da ljudi više nemaju predrasuda prema go-go plesačicama:

- Ne, više nas ne doživljavaju samo kao djevojke koje plešu u grudnjacima i gaćicama. Nastupamo u divnim kostimima, znamo imati komplicirane i zahtjevne koreografije, a za taj poziv potrebna je sjajna kondicija i fizička sprema. Upravo je moja šefica Nina Bunjevac svojim pristupom i načinom rada napravila puno na tome da se i u Hrvatskoj razbiju predrasude o go-go plesačicama - tumači zgodna Klara u čijem je životu sve savršeno posloženo, no ipak priznaje da nedostaje jedna karika: trenutačno nema dečka. Ne “pada“, veli, na određeni tip muškarca, no voli karizmatične frajere i one koji imaju smisla za humor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 23:10