NA ODLASKU

Damir Polančec odugovlači jer mu je Vlada zadnje uporište

Mjesto saborskog zastupnika potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu čuva Stjepan Milinković
Zagreb, 140807.Damir Polancec, potpredsjednik Vlade za gospodarstvoSnimljen u zgradi Vlade, dvorana 127Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX-desk-
 Vjekoslav Skledar/ CROPIX

ZAGREB - Damiru Polančecu kristalno su jasne dvije stvari: prvo, bolje je da sam napusti teren, nego da s njega bude isključen; drugo, svjestan je da povlačenje iz Banskih dvora neće značiti samo prelazak na mjesto u Saboru koje mu čuva Stjepan Milinković nego vrlo vjerojatno i na optuženičku klupu. Zna da mu je Vlada posljednje uporište i zato odugovlači s odlaskom - tako govore ljudi iz njegova okruženja koji dobro poznaju tog 42-godišnjeg Koprivničanca, čiju je stolicu zaljuljala afera u Podravki.

Polančec je, kažu,svjestan da nema izgleda. - Potpuno je zbunjen i obezglavljen, no još dobro prikriva rastrojenost - čuje se iz njegove blizine, a takve izjave potkrepljuju činjenicom da sada utočište traži u krugu obitelji u Koprivnici.

Polančec nije na Markovu trgu imao prijatelja, kao ni u vrhu stranke, a onaj jedni, Berislav Rončević, brine iste crne brige. Nakon Sanaderova odlaska našao se na brisanom prostoru, a potpora koju ima nije izraz solidarnosti kolega, nego rezultat straha da će svaki izvučeni kamen iz HDZ-ova bedema pokrenuti urušavanje.

Vijesti koje kolaju Koprivnicom iz krugova Darku Marincu i trojici članova Podravkine uprave, noćna su mora potpredsjedniku Vlade. Svi oni, tvrde ti izvori, gradit će obranu upirući prstom na Polančeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:31