NE SELI U REMETINEC

Završna bitka za istinuo Antoniji: Mogu li psihijatrido Paravinjina priznanja?

Šibenski je sud odredio da će se Dragan Paravinja vještačiti na Odjelu psihijatrije šibenske Opće bolnice

ZAGREB - Dragana Paravinju , osumnjičenog za otmicu i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, vještačit će se na Odjelu psihijatrije šibenske Opće bolnice, naložio je jučer Županijski sud u Šibeniku čime su određene i posljednje mjere u sudskoj istrazi prije podizanja optužnice koje bi se moglo dogoditi već krajem listopada. Tada ističe i novih mjesec dana pritvora koji je određen Paravinji.

Iako se do posljednjeg trenutka pretpostavljalo da će se Paravinju prebaciti u zagrebački Remetinec otkuda ga se trebalo prebacivati u bolnicu Vrapče, sud se na kraju odlučio za šibenske psihijatre koji moraju dati konačno mišljenje o njegovom psihičkom stanju.

Ravnatelj Vrapča dr. Vladimir Jukić, koji jučer prijepodne još nije znao za odluku kao ni mi, kaže kako je njegova ustanova najbolja za psihijatrijsko vještačenje takvog tipa u zemlji te da bi bilo logično da Paravinju smjeste kod njih.

- Ipak, mi kao ustanova nismo dovoljno sigurnosno jaki da bi bio trajno smješten kod nas, tako da bi, ako do toga dođe, vjerojatno bio dovožen iz zatvora - komentirao je. O premještaju do jučer nisu obavijestili ni upravitelja Remetinca, Tomislava Kralja, pa je sada sigurno da će Paravinju vještačiti u Šibeniku. Ne zna se zašto se odustalo od Vrapča, najbolje psihijatrije u zemlji, ali pretpostavlja se da je riječ o sigurnosnoj prosudbi. Naime, od zatvora u Šibeniku do bolnice je samo 600 metara i minuta vožnje.

Slučaj otmice Antonije Bilić sada ulazi u završnu fazu. Igor Ninić, istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku, prije deset dana odredio je Paravinji dodatnih mjesec dana pritvora, a u tom vremenu je naloženo vještačenje tahografa izuzetog iz njegova kamiona te psihijatrijsko vještačenje osumnjičenoga.

Ispitat će se još desetak svjedoka. Postupak bi trebao završiti do kraja listopada.

U međuvremenu potraga za Antonijom Bilić još uvijek službeno traje, ali bez rezultata. Ona je nestala 7. lipnja ove godine na Čikolskom mostu nakon što je ušla u kamion koji je vozio Dragan Paravinja.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24