NE ŽELI GOVORITI

Dragan Paravinja ODBIO psihijatrijsko vještačenje: Nikad nećemo doznati što se dogodilo s Antonijom?

ŠIBENIK - Osjeća se dobro, šeće dvaput dnevno zatvorskim dvorištem potpuno sam, u diskretnoj pratnji dvojice čuvara, a posjećuje ga samo majka Ruža. Dragan Paravinja već je 67 dana u šibenskom pritvoru i dosad se nije žalio ni na zdravstvene ni na bilo kakve druge probleme.

Posljednji potez povukao je jučer ujutro poslavši preko odvjetnika Branka Baice odbijenicu za psihijatrijsko vještačenje, posljednju mjeru koju je za njega naložio istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku. I opet mu nitko ništa ne može.

Promatranje u zatvoru

- Moj branjenik ima zakonsko pravo odbiti to vještačenje. Uostalom, nitko ga ne može prisiliti na razgovor s psihijatrima. Može mu se protiv volje uzeti krv ili otisci prsta, ali ako on odbije, a odbio je surađivati s psihijatrima, vještačenje se ne može odraditi - kaže Baica. Dodao je da ga psihijatri mogu posjećivati i promatrati u zatvoru, a može ga se prebaciti i do bolnice udaljene samo 600 metara od zatvora, no on s njima neće pričati.

Šibenski istražni sudac Igor Ninić koji vodi istragu prije 11 je dana odredio dodatnih mjesec dana pritvora i psihijatijsko vještačenje Paravinje, kao i vještačenje tahografa. To su, uz ispitivanje preostalih desetak svjedoka, posljednje mjere kojima bi istražitelji, prije podizanja optužnice potkraj listopada, pokušali doći do odgovora na pitanje gdje je Antonia Bilić i što je Paravinja s njom učinio nakon što je 7. lipnja ušla u njegov kamion na Čikolskom mostu.

Serijski silovatelj

Da ju je ubio, priznao je u Banjoj Luci nakon što je uhićen potkraj lipnja. Poslije je priznanje povukao tvrdeći da su ga iz njega izvukli batinama. U prilog mu je išlo to što tragači nisu našli tijelo čak ni nakon što su isušili jezero Brljan na Krki, u koje ju je Paravinja, kako je sam rekao, bacio nakon što ju je zadavio.

Sada se ispostavlja da nakon policijskih istražitelja ni psihijatri neće uspjeti doznati što u sebi skriva Dragan Paravinja, serijski silovatelj s dvojnim hrvatskim i srpskim državljanstvom.

Priznanje iz Banje Luke

Slučaj protiv Paravinje tako ostaje samo na materijalnim dokazima koje je prikupila policija. Oni su brojni, ali ne nužno i dovoljni. Svjedoci su ga vidjeli na Čikolskom mostu i vidjeli su da Antonija ulazi u njegov kamion (iako ne mogu to sa sigurnošću reći, prenijeli su mediji dio njihova svjedočenja). Policija je telekomunikacijskim vještačenjem utvrdila da se signal Antonijina i njegova mobitela kretao istovremeno istom rutom na dan otmice, a u njegovu su kamionu našli Antonijinu kosu i nekoliko kapljica njene krvi.

Na kraju, tužitelji imaju i njegovo priznanje iz Banje Luke, gdje je detaljno opisao događaje kobnog lipanjskog dana te opis svađe, ubojstva i odlaganja tijela. Hoće li ono vrijediti?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:32