JEZIVA SMRT KOJA JE POTRESLA GRAD

Stravična smrt u Zadru: Majka nije kriva, dječak (4) koji se gušio umro je od epilepsije

ZADAR - Osam dana nakon stravične smrti četverogodišnjeg dječaka kojem je majka čekajući Hitnu pomoć u podstanarskom stanu u zadarskoj četvrti Bokanjac napravila traheotomiju otkriven je uzrok smrti. Dječak je umro od epileptičnog napadaja.

Pokazala je to detaljna patohistološka analiza uzoraka tkiva u kojoj stoji da je četverogodišnjak umro naglom prirodnom smrću za vrijeme epileptičnog napada kada je zbog grča respiratornih mišića ostao bez kisika.

- Rana u prednjoj regiji vrata kojom je presječena koža i donja tireoidna vena nanesena je zaživotno, odnosno dok je dječak bio živ, i praćena je gubitkom manje količine krvi.

Ta se rana može okarakterizirati kao teška tjelesna ozljeda koja djetetu nije ugrozila život. Prema patohistološkim nalazima dječak je umro naglom prirodnom smrću za vrijeme epileptičnog napadaja - kazao je Vladimir Mikolčević, istražni sudac Županijskog suda u Zadru, koji je u ponedjeljak zaprimio nalaze uzoraka tkiva četverogodišnjaka provedene na Patologiji zadarske Opće bolnice.

Istražni sudac nije želio komentirati zašto je zadarska policija dan nakon dječakove smrti rekla da je dijete umrlo zbog iskrvarenja, odnosno rane koju mu je zadala majka pokušavajući ga spasiti od gušenja.

Otkud ti nalazi ja to ne znam, niti to mogu komentirati - izjavio je istražni sudac Vladimir Mikolčević dodajući kako je obducentica i potvrdila kako u dječakovom dušniku nije bilo mrkve, što se u početku navodilo kao uzrok gušenja.

Tragedija se dogodila prošli tjedan u noći na ponedjeljak kada je majka pokušala spasiti dijete koje se gušilo. Poziv od 28-godišnje majke koja je vikala i plakala kako se u kući na Bokanjcu guši njezino dijete Hitna pomoć je dobila nešto prije ponoći.

Kada su djelatnici Hitne stigli, zatekli su stravičan prizor: Dječak je ležao u lokvi krvi prerezanog vrata , uz očajnu majku koja im je rekla kako je nožem u kupatilu kuće pokušala izvesti traheotomiju da bi mu spasila život. Reanimacija je pokušana već u kolima Hitne pomoći, ali bezuspješno, jednako kao i u zadarskoj bolnici u koju je u stanju šoka ubrzo prevezena i 28-godišnjakinja čiji otac radi kao vozač u zadrskoj Hitnoj pomoći.

Sutradan je uz jake sedative otpuštena kući na zadarski predjel Bokanjac gdje živi sa nevjenčanim 30-godišnjim suprugom. Susjedi koji su nakon tragedije prvi dotrčali u pomoć zatekli su očajnu majku i dijete u krvi.

Nikome tada nije bilo jasno što se dogodilo, a kao glavni uzrok smrti cijelo vrijeme se navodila mrkva koja je djetetu zapela u dušniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:18